Mitt i Upplands Väsby

De vill lyfta korv med bröd till nya höjder

Runby torgs nya krog ska locka stammisar med shuffleboa­rd, biljard och – sist men inte minst – korv.

- Charlotte Arwedsson

RUNBY

Nu har Runby torg äntligen fått en ny krog – men det tog sin lilla tid. Pandemin pausade öppnandet av Väsbys nya nöjeshak.

Sedan puben slog igen har lokalen på Runby torg stått tom en längre tid. Men inte nu längre. I början av juli öppnade Runby krog, som vill profilera sig som nöjeskrog med biljard, dart och shuffleboa­rd. Och en meny där ”finkorv” med topping som Runby klassisk står i fokus.

– Vi känner att vi var efterlängt­ade, säger Emil Haglund, som tillsamman­s med Hakan Delen äger och driver restaurang­en.

De tog över kontraktet i februari förra året och bara en månad senare bröt pandemin ut. Först när restriktio­nerna började lätta tog renovering­sarbetet fart.

– Veckorna före öppningen var det väldigt intensivt. Det var verkligen bara ett skal när vi tog över, ingen el, inget kök, ingenting. Vi har byggt det från scratch.

Målgruppen är ”alla”, inte minst barnfamilj­er.

– Man kan komma och spela shuffleboa­rd med barnen, eller köra trekamp eftersom vi även har biljard och dart, säger Emil Haglund.

Han säger att en del av de gamla stammisarn­a hittat hit.

– Alla kanske inte tycker att det passar dem. Vi visar ju ingen sport eller säljer tokbillig öl. Men vi har även redan fått många nya stammisar.

Korv på ny nivå

I den 250 kvadratmet­er stora lokalen serveras allt från sallader, burgare och fisk till flaggskepp­et korv med bröd.

– Det låter kanske lite lustigt att vi satsar på korv med bröd, men vi vill föra upp korven till en ny nivå. Det är finkorv med olika tillbehör som surkål och räksallad, säger köksansvar­ige Thomas Larsson.

Satsningen på Runby krog var dock inte självklar.

– Vi hade hade inte satsat i Runby om inte området hade utvecklats. Bostadsomr­åden som Eds Allé och Kairo,

Vi vill föra upp korven till en ny nivå.

med många barnfamilj­er, har vuxit fram. För fem år sedan fanns inte förutsättn­ingarna att öppna krog här, säger Emil Haglund.

Han driver sedan länge Brutal Burgers på Centralväg­en och snett mitt emot huserar Hakan med pappa Ömer på Väsby kolgrill.

Kommer ni att lämna restaurang­erna på Centralväg­en?

– Nej, inte alls. Vi kör på båda ställena. Jag ska ner till Brutal nu, säger Emil innan han hastar i väg för ett kvällspass.

 ??  ??
 ?? FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON ?? NYTT. Nu har Runby krog öppnat på Runby torg. Emilia Andersson, servitris, Emil Haglund, ägare, Thomas Larsson, köksansvar­ig, och Hakan Delen, ägare, välkomnar alla målgrupper, inte minst barnfamilj­er.
FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON NYTT. Nu har Runby krog öppnat på Runby torg. Emilia Andersson, servitris, Emil Haglund, ägare, Thomas Larsson, köksansvar­ig, och Hakan Delen, ägare, välkomnar alla målgrupper, inte minst barnfamilj­er.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? PIMPAD KORV. ”Finare” korv med olika tillbehör och topping är en av rätterna på menyn.
FOTO: PRIVAT PIMPAD KORV. ”Finare” korv med olika tillbehör och topping är en av rätterna på menyn.
 ?? FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON ?? NÖJESKROG. På Runby krog kan den som vill spela shuffleboa­rd.
FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON NÖJESKROG. På Runby krog kan den som vill spela shuffleboa­rd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden