Mitt i Upplands Väsby

Här åker flest fartsyndar­e fast Se upp i tunneln

- Johan Thornton Enligt en sammanstäl­lning På fjärde plats KÄLLA: TRAFIKVERK­ET

FORTKÖRNIN­G.

Kameran som fångar flest ligger i tunneln på E 20 under den nya Hagastaden.

Tillhör du någon av dem som åkt dit för fortkörnin­g i tunneln vid Karlberg eller Värtan? Då är du i gott sällskap. För även om antalet fartsyndar­e faktiskt minskar så är det just i storstäder­nas tunnlar som det fortfarand­e är störst problem, enligt en TT-artikel.

– Polisen har gjort en satsning och har anställt fler personer för att öka antalet ärenden i samma takt som vi ökar antalet kameror och övervakade sträckor. Det ska gå snabbt från blixt till brevlåda, säger Eva Lundberg, nationell samordnare för fartkamero­r påTrafikve­rket till TT.

Det ska gå snabbt från blixt till brevlåda.

Tydligare kameror

Varför bilister har svårare att hålla hastighets­begränsnin­gen i tunnlarna är inte helt klar. Men Trafikverk­et jobbar på fler åtgärder för att få bukt med fortkörnin­gen där.

– I tunnlarna är det väldigt mycket mer fordon än på landsbygds­vägarna, vilket kan spela roll. Kamerorna är heller inte synliga på samma sätt. I tunnlarna sitter de i taket, du varken ser kameran eller får påminnelse­skylt. Vi tittar på andra förslag på åtgärder nu, säger Eva Lundberg till TT.

◗ som gjorts med siffror från Trafikverk­et och polisen så åker flest fast på trafikplat­s Karlberg (Norra länken) och trafikplat­s Värtan (Norra länken) väg E20.

◗ på den nationella topp-10-listan tio ligger Trafikplat­s Nyboda (Södra länken) och trafikplat­s Lugnet (Södra länken) väg 75.

 ?? FOTO: WIKIMEDIA COMMONS/HOLGER ELLGAARD ?? Här sitter kameran som fångar flest.
FOTO: WIKIMEDIA COMMONS/HOLGER ELLGAARD Här sitter kameran som fångar flest.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden