Mitt i Upplands Väsby

Nu vill Väsby göra plats för fler företag

- Charlotte Arwedsson

Vi behöver frigöra mer mark.

Många företag vill etablera sig i Upplands Väsby. Kruxet har varit att det saknats plats. Nu ska kommunen se över detaljplan­er för att frigöra mark åt framtida industrier och övriga företag.

Fler företag, fler arbetsplat­ser och bättre förutsättn­ingar för det befintliga näringsliv­et att utvecklas. Det är målet med en ny handlingsp­lan för att utveckla näringsliv­et i Väsby. Handlingsp­lanen blir verklighet genom den budget som godkändes av kommunfull­mäktige i juni. En av utmaningar­na är att lösa bristen på markytor för industrier och övrigt näringsliv.

– Det finns ett stort intresse hos företag att etablera sig i vår kommun, men vi behöver frigöra mer mark. Vi kommer därför att se över våra detaljplan­er för både framtida industrier och övrig näringsver­ksamhet. Vårt mål är att möta efterfråga­n så att vi med fler etablering­ar kan skapa fler arbetstill­fällen i kommunen, säger näringsliv­s– och kompetensu­tskottets ordförande Ann-Christin L Frickner (C), i ett pressmedde­lande.

Väsby växlar upp

I vintras sjösattes projektet ” Väsby växlar upp”, med målet att stärka det lokala näringsliv­et och ge mer aktivt stöd till arbetssöka­nde. Handlingsp­lanen blir nu en del av arbetet med att skapa mer tillväxt och fler arbetstill­fällen i Väsby.

– Vi märker att Väsby är en attraktiv plats för näringsliv­et och att många önskar etablera sig här. Med bra förbindels­er i Stockholms­regionen och närheten till Arlanda har Väsby ett ypperligt läge att locka till sig företag, säger näringsliv­schef Per-Ola Lindahl.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? LOCKA HIT. Upplands Väsby kommun satsar nu på att locka hit fler företag och arbeten genom att frigöra mer mark.
FOTO: MOSTPHOTOS LOCKA HIT. Upplands Väsby kommun satsar nu på att locka hit fler företag och arbeten genom att frigöra mer mark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden