Mitt i Upplands Väsby

Semesterbo­staden var ett horror house

- KATARINA LINDE Redaktör

SNART HÖST. Inte riktigt redo för det...

TMen bilderna var ju så fina.

axin stannar utanför ett jättekompl­ex. Det är becksvart ute, dålig känsla i kroppen. Receptione­n är ett rangligt bord. Lysrör i taket, några trasiga. En heltäcknin­gsmatta som luktar illa. Och så där vid hissen – en man med glada ögon och generöst leende. Vi är rejält försenade och hyr man via Airbnb är det förknippat med extra avgift. Den vänlige mannen säger att vi inte ska bekymra oss om det.

Vi går genom trånga mörka korridorer, passerar gallergrin­dar och några män som ser ut att dela på en joint. Trängs i en trött hiss som gnisslar. Försöker le.

Själva lägenheten ser i alla fall nästan ut som på bilderna, i vissa vinklar.

Mannen har ställt fram vin, choklad och kaffe. Så trevlig att jag blir frustrerad. Hur ska jag nu kunna klaga på att allt inte uppfyller förväntnin­garna?

Nästa dag går vi till poolområde­t. Rätt ok, förutom de barska badvaktern­a som aggressivt blåser i sina visselpipo­r. ”Inga glassar vid poolen!” ” Ta bort kaffekoppe­n” ”Ge hit bollen!” Barn skriker och gråter. Jag känner mig lite trött.

Jag ska tala klarspråk. Min bokning av lägenheten i La Bocca utanför Cannes var ett fiasko. Barnen sammanfatt­ade området med: ”Jätteläski­gt.” Men bilderna var ju så fina. Recen Recensione­rna då? En jäkla massa kärlek till den vänlige uthyraren. Jag dubbelk dubbelkoll­ar och hittar till slut: ”Jättekomp Jättekompl­ex som omgående borde renoveras.” Hur som helst. Snart är det tack och hej till detta horror house. Res Resan går vidare till Alassio. – Blir det d bättre där mamma? – Ja! T Titta på bilderna! Jättefina!

–H Har du läst recensione­rna? – Jorå, eller lite grann. Kollar Ko ordentligt när vi sitter på tåget...

 ?? ?? Prata med mig! katarina.linde @mitti.se
Prata med mig! katarina.linde @mitti.se
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden