Mitt i Upplands Väsby

Här är höstens

GUIDE. 12 vägarbeten som kan påverka din resa Fler fordon och

- Filip Magnusson

tyngre transporte­r ökar slitaget på vägarna runt om i Storstockh­olm. Och allt underhåll hinns inte med under somrarna. När du nu sätter dig i bilen eller bussen för att komma tillbaka till vardagen lär det märkas. Bara Trafikverk­et själva

bedriver ett 30-tal större trafikarbe­ten i höst.

Vi hinner inte med allt under sommarmåna­derna.

STOCKHOLM

Sakta men säkert återgår stockholma­rna nu till vardagen – och röran i trafiken. För underhålls­behoven på vägarna i Stockholms län är stora, i takt med att fler och tyngre fordon ökat slitaget på vägarna.

Bara Trafikverk­et själva bedriver i höst ett 30- tal större trafikarbe­ten i länet.

– Vi har gjort många underhålls­insatser, men trots det finns det fortsatt stora underhålls­behov på vägarna, behov som dessutom ökar. Många vägarbeten försöker vi göra på somrarna, när färre personer behöver passa arbetstide­r och yrkestrafi­ken där ute är mindre. Men vi hinner inte med allt under sommarmåna­derna, säger Susanne Rundström, kommunikat­ionsansvar­ig på Trafikverk­et region Stockholm.

Bland vägarbeten­a finns de som pågått i flera år och

som fortsätter i höst.

Vanligt med höstarbete­n

Alla vägarbeten till trots, tycker inte Susanne Rundström att hösten sticker ut jämfört med tidigare år.

– Vi skulle säga att det är som det brukar vara. Sedan är det viktigt att poängtera att Trafikverk­et inte är de enda aktörerna i regionen. Man kan uppleva att det är fler eller färre vägarbeten ett år. Stockholms stad eller någon av de övriga kommunerna kan ha väldigt många eller lite färre arbeten på gång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden