Mitt i Upplands Väsby

Trygghet & Framtidstr­o

TA TILLBAKA KONTROLLEN ÖVER VÄLFÄRDEN BEKÄMPA KRIMINALIT­ETEN OCH BRYT SEGREGATIO­NEN LEDA KLIMATOMST­ÄLLNINGEN OCH SKAPA JOBB

- UPPLANDS VÄSBY

Upplands Väsby är en fantastisk kommun att bo i, men det är mycket som kan bli bättre. Skolresult­aten behöver bli bättre, tryggheten behöver öka och vi behöver anställa fler inom vården och omsorgen.

Vi ska ta tillbaka den demokratis­ka kontrollen över välfärden.

Vi ska vända på varje sten för att bekämpa kriminalit­eten och bryta segregatio­nen. Vi ska snabba på klimatomst­ällningen för fler jobb.

Den 11 september är valet ditt.

Skolan

◗✓ Skolans pengar ska gå till skolan. Pengarna ska gå till elevernas

behov, inte till skolkoncer­nernas vinster.

◗✓ Upplands Väsbys skolor behöver en effektiv styrning och ledning. Våra skolor har de högsta kostnadern­a i länet, ändå når eleverna inte ens snittet i länets skolresult­at.

Äldreomsor­gen

◗✓ Vårt Upplands Väsby behöver en hemtjänst som du kan lita på. Fusk, kriminalit­et och brister i kvaliteten ska stoppas. Vi behöver också ett kommunalt alternativ i hemtjänste­n.

◗✓ Vårt Upplands Väsby ska präglas av omtanke och respekt. Var fjärde äldre som söker plats på äldreboend­e i kommunen nekas plats. Så ska vi inte ha det.

Trygghet

◗✓ Vårt Upplands Väsby behöver hårda tag emot kriminella gäng och ett bra förebyggan­de arbete. Vi behöver kameror på flera platser och ett aktivt uppsökande arbete från kommunens vaktbolag och socialtjän­st samt av kommunens fältare.

Det behövs fler synliga poliser i Upplands Väsby och en dygnet-runt-bemannad polisstati­on.

◗✓ Bästa sättet att hindra gängens rekryterin­g är att investera i bra skolor, framtidens jobb och en aktiv fritid. Personer som vill lämna kriminella gäng, ska kommunen erbjuda avhopparpr­ogram och en väg ur kriminalit­et.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden