Mitt i Upplands Väsby

Underskatt­a inte ett hej och ett leende

- LOUISE BORNHALL Redaktör

GLAD. Känner mig pepp på att tacka busschauff­örer och le mot främlingar framöver. Och nej, jag är alltså inte galen, bara inspirerad av trevliga medmännisk­or på andra sidan Nordsjön.

HEtt hej eller tack kan bli ett sätt att stanna upp i allt vardagsjäk­tande.

ej, hur har din dag varit hittills? Hur kan jag hjälpa dig? Kan jag göra något mer för er? Artighetsf­raserna fullkomlig­t haglade när jag var på en välbehövli­g semester i post-valtider häromvecka­n.

Jag hade inte varit utomlands sedan före pandemin, så att befinna sig i Skottland blev något av en kulturell chock, om än i positiv bemärkelse. Folk var nämligen så otvunget trevliga!

Ta till exempel den gamla kvinnan med käppen vi nästan snubblade över för att vi var uppe i ett samtal, som i stället för att ilskna till log och inledde en konversati­on.

Eller att det var kutym att tacka busschauff­ören när man klev av bussen. Plötsligt mötte man blickar, sa tack tack och önskade varandra en trevlig dag, i stället för att bara kliva av, inne i sin egen bubbla.

Något så enkelt som ett hej eller tack kan bli ett sätt att stanna upp i allt vardagsjäk­tande.

Det finaste var nog g ändå det jag fick återberätt­at för mig efter att min kille besökte en pub. När sällskapet intill skulle s gå la kvinnan sin hand på hans och önskade honom en trevlig kväll. Utan att de ens pratat tidigare. Min kille tog upp med killen i baren att folk i stan var så vänliga. vä Hans svar:

–D Det är viktigt att vara trevlig när världen värl ser ut som den gör.

Jag kan bara instämma.

 ?? ?? Prata med mig! louise.bornhall @mitti.se
Prata med mig! louise.bornhall @mitti.se
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden