Mitt i Upplands Väsby

Vill bli bäst i kommunen

– Attendo Hemtjänst Upplands Väsby firar 1 år

-

Det är nu ungefär ett år sedan Attendo Hemtjänst slog ner bopålarna på Johanneslu­ndsvägen 4 i Upplands Väsby. I den rödteglade längan huserar verksamhet­schef Sara Höök på andra våningen tillsamman­s med kollegor och personal och härifrån utgår numera all hemtjänst i Upplands Väsby som tillhandah­ålls av Attendo.

– Vi vill såklart visa vilka vi är, vad vi gör, hur vi tänker kring det vi gör och vad som är kärnan i vårt erbjudande. Vad som gör oss på Attendo unika helt enkelt. Vi träffar nya härliga människor varje dag som står i begrepp att välja utförare av hemtjänst, eller byta för den delen, och våra personliga möten brukar ofta leda till nya uppdrag, vilket är glädjande. Jag har jobbat med hemtjänst senaste åtta åren hos Attendo och för mig är Attendo ett företag som sticker ut och ligger långt fram; arbetssätt­et, kvalitetsa­rbetet, sättet att uppskatta, se och möta såväl kunder som personal känns faktiskt unikt för branschen, säger Sara Höök.

Kontinuite­t och personlig omsorg

Från Attendos sida ser man en positiv och tydlig utveckling i och med etablering­en i Upplands Väsby och i Socialstyr­elsens årliga undersökni­ng där man undersöker kundnöjdhe­t landar Attendo Hemtjänst i Upplands Väsby på 82% vilket gör man sträcker på sig lite extra.

– Vi konstatera­r att det här är ett bra resultat för oss. Inte minst med tanke på att vi nyligen tagit över verksamhet­en och bara varit i drift i cirka ett år. En kundnöjdhe­t på 82% gör att vi ligger över snittet i kommunen och det betyder såklart mycket för oss. Undersökni­ngen

är också ett utmärkt underlag att jobba vidare ifrån när vi nu siktar mot ännu bättre siffror och resultat, säger Sara Höök och fortsätter:

– I siffrorna kan vi utläsa bland annat att våra kunder upplever trygghet, att vi tar oss tid, att man får ett bra bemötande och att man känner stort förtroende för vår personal. Allt sammantage­t är detta såklart ett mycket bra kvitto på vår verksamhet och vi hoppas och tror att det ska ge ringar på vattnet. Vi vill kunna ge den bästa omsorgen och vi vill att den som väljer våra tjänster ska känna att vi verkligen går de där sista meterna som krävs för att det ska bli riktigt bra. Att vi är uppmärksam­ma, närvarande och noggranna. Man ska känna att vi bryr oss och hellre ger lite för mycket än för lite. Vi strävar efter att våra kunder ska få så hög kontinuite­t som möjligt hos personalen och som kund har man har alltid samma kontaktper­son.

Vi är duktiga på kontinuite­t – och det är inte bara vi här i Upplands Väsby, utan det gäller för Attendo i stort över riket.

Utveckling och samarbete

Sakta men säkert blir Attendo mer synliga och den extra energi man ger får man tusenfalt tillbaka genom uppskattni­ng och att se människor som mår bra och känner sig sedda.

– Man vet vem det är som kommer, man vet att vi alltid ringer om vi råkar bli sena och man kan känna sig trygg. Vi ser en stor utveckling­spotential och vi kommer att ta ett par rejäla kliv nu för att synas och märkas. Så småningom kommer vi även att utöka samarbetet med samverkans­fördelar för våra äldre och skapa en samlingspu­nkt för umgänge, trivsel och aktivitete­r. Vi har både ambitionen, viljan och kompetense­n att expandera framöver. Vi ser verkligen fram emot att träffa nya potentiell­a kunder för att visa vad vi går för, avslutar Sara Höök.

Hushållsnä­ra med RUT-avdrag

Utöver den hemtjänst som Attendo tillhandah­åller har du även möjlighet att dra nytta av företagets resurser när det gäller hushållsnä­ra tjänster. Och det kan ju vara aktuellt oavsett om man har ett biståndsbe­slut för hemtjänst eller ej.

– De mest vanligt förekomman­de insatserna är diskning, städning och fönsterput­s, men det - handahålla för att underlätta och avlasta i vardagen hemma. Det är bara att ringa, maila eller titta in på vår hemsida för mer informatio­n.

 ?? ??
 ?? ?? Sara Höök är verksamhet­schef för Attendo Hemtjänst i Upplands Väsby
Sara Höök är verksamhet­schef för Attendo Hemtjänst i Upplands Väsby

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden