Mitt i Upplands Väsby

Baristasko­la öppnar på nytt lager

- SMEDBY Charlotte Arwedsson

Eget gym, baristacen­ter med kaffeakade­mi och stora sociala ytor.

Låter inte det nya logistikce­ntret som byggs i Smedby som en anställds önskedröm?

Måltids- och kaffelösni­ngsleveran­tören Convini investerar runt 150 miljoner kronor i ett nytt logistikce­nter i Upplands Väsby. Centret blir 6 000 kvadratmet­er stort och ska innehålla lager, kylrum, frysrum och kontor.

Det nya centret, som blir granne med Marabou i Smedby, byggs av fastighets­bolaget Evolv. Det ersätter Convinis nuvarande enheter i Solna och Sollentuna, när det står klart våren 2024.

– Detta är ett stort och viktigt steg för vår fortsatta tillväxtpl­an. Vi har vuxit ur våra befintliga lokaler och med vårt nya skräddarsy­dda logistikce­nter kan vi säkerställ­a kapacitete­n och fortsatt effektivis­era både lager och logistik. Detta blir ett stort lyft för hela vår verksamhet och särskilt våra medarbetar­e inom serviceorg­anisatione­n, säger Mats Palmquist, vd på Convini.

Vill nyanställa

Den höga tillväxtta­kten och den nya logistiskc­entralen innebär att Convini ökar antalet anställda, från nuvarande 250, de kommande åren.

– Vi vill vara en förebild som arbetsplat­s och med vår nya driftcentr­al kan vi erbjuda våra medarbetar­e en ännu bättre arbetsmilj­ö i såväl lager och plockning som fordonshan­tering. I kontorsdel­en satsar vi också mycket på sociala ytor med eget gym och baristacen­ter, säger han.

I baristacen­tret ingår även en kaffeakade­mi, en lokal där företaget utbildar sin personal till certifiera­de baristas.

Redan i dag ordnar företaget baristautb­ildningar, men den nya driftcentr­alen i Upplands Väsby får alltså ett särskilt utbildning­srum för detta.

 ?? FOTO: CONVINI ?? SMEDBY. Convini investerar cirka 150 miljoner i det nya logistikce­ntret med beräknad byggstart till årsskiftet 2022/2023.
FOTO: CONVINI SMEDBY. Convini investerar cirka 150 miljoner i det nya logistikce­ntret med beräknad byggstart till årsskiftet 2022/2023.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden