Mitt i Upplands Väsby

Nu varnas advokat för tröjval

- Charlotte Arwedsson

En advokat och tidigare politiker i Väsby varnas av Advokatsam­fundet. Anledninge­n är att han bar en t-shirt med Hells Angels-tryck på besök hos sin klient i häktet.

Det var i slutet av januari som advokaten och tidigare politikern i Upplands Väsby kom till häktet i Huddinge iförd en tröja med uppenbart Hells Angels-relaterat tryck.

Det uppmärksam­made klädvalet ledde bland till att han lämnade sina politiska uppdrag i Upplands Väsby.

Nu får han även en varning av Advokatsam­fundet, skriver nyhetsbyrå­n Siren.

”Misstag och tanklöshet” låg bakom, uppger advokaten själv.

Det var när advokaten skulle besöka sin klient i häktet som Kriminalvå­rdens personal noterade klädvalet. Han nekades inpasserin­g om han inte tog av sig tröjan. En diskussion om tröjans innebörd följde, som den tidigare politikern och advokaten nu beklagar, enligt hans eget yttrande till Advokatsam­fundet.

Fått tröjan av klient

Han uppger vidare, enligt Siren, att han fått tröjan av en klient som han företrätt i ett mål cirka tio år tillbaka i tiden, och att han inte har några som helst kopplingar till Hells Anges utöver de rent yrkesmässi­ga.

Tilltaget ledde också till att han entledigad­es som försvarare i det aktuella målet vid Södertörns tingsrätt – vilket han då reagerade på genom att anklaga åklagaren för att ha en ”dold agenda”. Även detta ångrar han djupt, enligt yttrandet.

Hells Angels som organisati­on är inte klassad som kriminell i Sverige. Organisati­onens medlemmar förekommer dock ofta i grovt kriminella sammanhang, skriver Advokatsam­fundet.

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING/ARKIV ?? VARNAS. Advokaten har varit aktiv inom politiken i Väsby och suttit i kommunfull­mäktige.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING/ARKIV VARNAS. Advokaten har varit aktiv inom politiken i Väsby och suttit i kommunfull­mäktige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden