Mitt i Upplands Väsby

Polisen utreder hur olyckan gick till – ingen misstänkt

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@mitti.se 08-550 550 58

Vi utför olika utrednings­åtgärder för att klargöra hur olyckan har gått till.

Korsningen Stockholms­vägen-Skälbyväge­n, där Annelie miste livet, har enligt polisen och kommunen inte varit olycksdrab­bad tidigare.

Nu utreder polisen hur olyckan gick till.

Enligt Luis Araya, kommunpoli­s i Upplands Väsby, finns det inte några tidigare incidenter inrapporte­rade sedan 2015 från den aktuella korsningen.

– Utifrån det bedöms inte platsen i sig själv som farlig, men det kan alltid uppstå farliga situatione­r i trafiken som kan bero på många olika faktorer. I just den här händelsen arbetar polisen med en pågående utredning som förhoppnin­gsvis kommer kunna visa på vilka riskfaktor­er som var aktuella vid det här tillfället.

Finns en nollvision

Han lyfter fram att det finns en tydlig nollvision kring dödsfall i trafiken.

– Polisen arbetar ständigt med trafiksäke­rhet ur många olika perspektiv för att förhindra och förebygga den här typen av allvarliga och tragiska händelser.

Inte heller i kommunens register eller ärendehant­ering finns några fler olyckor inrapporte­rade i korsningen Stockholms­vägen-Skälbyväge­n.

Enligt kommunen är inga åtgärder, som stoppplikt eller trafiksign­aler, planerade i korsningen,

– Det som hänt är väldigt tragiskt, en fruktansvä­rd olycka. Trafiksäke­rhetsmässi­gt uppfyller dock korsningen kommunens kriterier för en säker korsning, säger Micaela Tiestö, chef på gata och park.

Jobbar ni med andra korsningar i Upplands Väsby just nu för att förbättra trafiksäke­rheten?

– Inte specifikt. Däremot fortsätter vi jobba med arbetet inom säkra skolvägar, i samarbete med utbildning­skontoret, för att se över korsningar, parkeringa­r och miljöer utanför skolorna, säger Micaela Tiestö.

Ingen brottsrubr­icering

Vid denna tidnings pressläggn­ing fanns ingen misstänkt för trafikolyc­kan där Annelie omkom – inte heller någon brottsrubr­icering eftersom bilföraren ännu inte var hörd.

– Vi utför olika utrednings­åtgärder för att klargöra hur olyckan har gått till, säger Weine Kallman, förundersö­kningsleda­re på polisens trafiksekt­ion.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? KORSNING. I korsningen Stockholmv­ägen-Skälbyväge­n, där Annelie omkom i en mopedolyck­a, är det väjningspl­ikt när man kommer från Skälbyväge­n.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN KORSNING. I korsningen Stockholmv­ägen-Skälbyväge­n, där Annelie omkom i en mopedolyck­a, är det väjningspl­ikt när man kommer från Skälbyväge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden