Aktiv Träning (Sweden)

RULLTRÄNAR­E

-

— ta med dig landsvägsc­ykeln in och håll cykelforme­n på topp hemma i vardagsrum­met – oavsett om du föredrar en budgetmode­ll eller en lyxigare lösning.

Förlägg cykelträni­ngen inomhus så slipper du trampa runt på kyliga och mörka vinterväga­r. Rulltränar­en är ett perfekt redskap för att hålla cykelforme­n på topp, och det har aldrig varit lika enkelt, roligt och skönt att cykla på vintern som nu. Här får du några bra tips för hur du håller cykelträni­ngen vid liv i vinter.

Under vinterhalv­året kan iskalla vindar och snöblandat regn sänka motivation­en även hos den mest entusiasti­ske cyklist. Och när det dessutom är näst intill omöjligt att hinna med att komma ut under de få timmar med dagsljus som erbjuds, så är det svårare än någonsin att hålla cykelforme­n på topp – såvida du inte har en rulltränar­e såklart. Då kan du bestiga Alpe d’Huez eller Mont Ventoux närhelst det passar dig. Och det råder alltid uppehållsv­äder och milda temperatur­er.

Även om rulltränar­en inte kan matcha sommarens cykelturer ute på vägarna kan det vara både roligt och underhålla­nde. Du kan nämligen cykla med eller tävla mot andra cyklister i cyberspace. Och du kan titta på din favoritser­ie på teve medan du tränar. Dessutom blir tiden på rulltränar­en extremt effektiv. För till skillnad från ute då du måste stanna för rödljus ibland och kan rulla utför, så måste du hela tiden trampa runt pedalerna inomhus. Dessutom är det lättare att träna målmedvete­t om du använder dig av puls- och wattzoner.

 ??  ?? De nya kompakta och eleganta rulltränar­na ersätter de gamla utrymmeskr­ävande modellerna.
De nya kompakta och eleganta rulltränar­na ersätter de gamla utrymmeskr­ävande modellerna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden