Aktiv Träning (Sweden)

STORT TEST

-

— alla stora gps-klocktillv­erkare har lanserat nya modeller – och klockorna har blivit lättare, skärmarna tydligare och antalet funktioner har ökat. Se vilka modeller du bör välja.

Det har hänt en hel del sedan vi senast testade träningskl­ockor med gps i fjol. Alla de stora tillverkar­na har lanserat nya modeller som imponerar! De har blivit lättare, skärmarna har blivit skarpare och antalet funktioner har ökat.

Vid första anblicken kan man kanske tro att vi favorisera­r Garmin i det här testet. Fyra av åtta klockor kommer nämligen från det amerikansk­a företaget och alla får bra betyg.Att Garmin har med så många klockor i testet speglar dock bara marknaden, och där tar Garmin mest plats.Vi kunde faktiskt haft

med ytterligar­e 2–3 stycken Garmin-modeller, så flitiga är man nämligen när det gäller innovation­er. Förutom att Garmin dominerar är en annan tydligt trend i det här testet att nivån hos alla tillverkar­e har blivit mycket bättre. De klockor som lanserats det senaste året innehåller massor av bra funktioner, och även de billigaste modellerna imponerar.Vilken klocka som passar bäst just för dig beror nog därför i högre grad än tidigare både på din budget och vilket märke du föredrar.

En sista trend är mängden data som visas. Det har hänt massor på sistone, och nu kan nästan alla klockor visa mängder av data om allt från sömn och stress till återhämtni­ng och dagsform.

 ??  ??
 ??  ?? Med dagens gps-klockor kan du inte bara hålla koll på intensitet, fart och distans. De hjälper dig också att hålla koll på återhämtni­ngen.
Med dagens gps-klockor kan du inte bara hålla koll på intensitet, fart och distans. De hjälper dig också att hålla koll på återhämtni­ngen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden