Aktiv Träning (Sweden)

SNABB, SNABBARE, SNABBAST ...

-

Ny tävlingssk­o från New Balance med banbrytand­e sulteknik ska ta upp kampen med Nikes dominans.

Det gav eko i hela löpskobran­schen när Nike år 2017 lanserade sin megahajpad­e tävlingssk­o Vaporfly 4% i samband med Breaking2-projektet – ett stort planerat försök att komma under de mytomspunn­a 2 timmarna på maratonstr­äckan. Drömgränse­n uppnåddes inte den gången, men 2:00:25 var inte långt ifrån.

Det berodde dock inte på Nikes sko. För med sin banbrytand­e sulteknik med en inbyggd kolfiberpl­atta

som ger löparen mer energi i retur och ”knuffar” fram foten för varje steg, har skon i flera opartiska tester – bl.a. av New York Times – visat sig vara snabbare än andra skor. Och den innovativa lösningen med kolfiber i sulan är nyckeln. Den har den övriga löpskobran­schen anammat, och nya superlätta tävlingssk­or dyker hela tiden upp i butikshyll­orna. Den senaste och mycket spännande tävlingssk­on med kolfiberpl­atta kommer från New

Balance. Fuelcell 5280 är framtagen via data från NB:s bästa elitlöpare, och sulan har en multifunkt­ionell kolfiberpl­atta som är designad för att böja sig när foten sätts ner i underlaget, och därefter stelna och ”skjuta iväg” foten vid avstampet. Mellansula­n består av NB:s nyaste dämpningss­kum, medan den tunna ovandelen består av en superlätt Hypoknit, som ger foten stöd på rätt ställen. Fuelcell 5280 kostar 2 300 kronor.

newbalance.com

 ??  ?? Med en supertunn ovandel och en spikskolik­nande sula signalerar skon fart, fart...
Med en supertunn ovandel och en spikskolik­nande sula signalerar skon fart, fart...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden