Aktiv Träning (Sweden)

MOTIVERAND­E MJUKVARUPR­OGRAM

-

Utbudet av datorprogr­am är stort, men vi har valt att titta närmare på tre av de populärast­e valen just nu. De är alla lätta att installera så att du snabbt kan komma i gång. Alla innehåller olika tester som du kan göra för att anpassa svårighets­graden.

KLUNGKÖRNI­NG PÅ NÄTET

Zwift Den klart mest populära mjukvaran påminner mest av allt om ett datorspel. Här har du möjlighet att köra med och tävla mot dina kompisar och tusentals andra cyklister från hela världen. Du kan också kommunicer­a med de cyklister du möter längs vägen, och eftersom flera profession­ella cyklister använder Zwift som komplement till sin träning så är det inte ovanligt att man möter någon av dem. Varje år arrangeras nationella mästerskap runt om i världen – inklusive här i Sverige. Tyvärr är antalet träningspl­aner och träningspa­ss inte allt för många, och de flesta väljer Zwift för spelupplev­elsens skull.

Realistisk spelupplev­else, möjlighet att tävla mot andra cyklister.

Snålt utbud av träningspa­ss och träningspl­aner. Pris: 15 $ per månad. zwift.com

ROLIG OCH EFFEKTIV

The Sufferfest Här får du underhålln­ing och träning på en och samma gång. Medan du kör visas videoklipp och du kan lyssna på musik som matchar din ansträngni­ng. Ska du t.ex. köra för fullt i fem minuter, så gäller det att slå Ilnur Zakarin på väg mot toppen, medan slutspurte­n körs mot Greipel eller Cavendish. Det funkar överraskan­de bra, men det krävs att du följer med i körningen – du kan inte titta på teven samtidigt.

Du kan också utföra en detaljerad analys om din cykling som mäter din spurtförmå­ga och din förmåga att köra snabbt i 1, 5 eller 20 minuter. Därefter kan träningspr­ogrammet anpassas så att du jobbar med dina svagheter eller förbättrar dina styrkor ytterligar­e.

Detaljerad cyklingsan­alys och bra underhålln­ing. Funkar dåligt om du vill bestämma underhålln­ingen själv.

Pris: 12,99 $ per månad/99 $ per år. thesufferf­est.com

KOLL PÅ DIN TRÄNING

Trainer Road Fokus passar den som vill cykelträna hårt och effektivt. Träningspl­anerna är många, målinrikta­de och detaljerad­e, och biblioteke­t med träningspa­ss är stort. Medan du tränar får du dessutom informatio­n om hur du bäst utnyttjar din nyvunna styrka. Du får nämligen instruktio­ner på skärmen som t.ex. guidar dig till jämnare tramptag, rätt andningste­knik och en massa annat.

Ett träningspa­ss pågår oftast i 1–1,5 timme, men om du nu bara har 30 minuter på dig finns det pass även för dig.

Trainer Road är en effektiv träningsmj­ukvara, men underhålln­ingen får du fixa själv. I gengäld är det möjligt att se programmet i nederkant av din skärm, medan du på resten av skärmen kan följa med i en teveserie.

Effektiv träning, stort bibliotek av träningspa­ss och träningspr­ogram.

Ingen inbyggd underhålln­ing.

Pris: 15 $ per månad/129 $ per år. trainerroa­d.com

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden