Aktiv Träning (Sweden)

GARMIN FORERUNNER 45

-

Pris: 2 200 kr / Batteri: 13 timmar med gps / Vikt: 32/36 gram / Mobilmedde­landen: Ja / Barometris­k höjdmätare: Nej / Multisport: Nej

Garmins nya nybörjarkl­ocka är nog den största nyheten från det amerikansk­a företaget i detta test. Klockan ersätter gamla Forerunner 35, och med den här modellen har Garmin enligt vår erfarenhet fått fram en perfekt nybörjarkl­ocka. Den har blivit rund istället för fyrkantig, skärmen har fått färg och är mycket lätt att avläsa och mängden funktioner har ökat så mycket att klockan bör kunna tillfredss­tälla de flesta löpare. Den är också mycket enkel att hantera när man tränar tack vare fem välfungera­nde navigering­sknappar. Det funkar klart bättre än i föregångar­en.

Funktioner­na är färre jämfört med i dyrare klockor, men de som finns räcker mer än väl till. Det gäller bl.a. lap-funktionen för intervallt­räning.

Klockan har flera sportprofi­ler, men passar bäst till löpning. Cykelfunkt­ionerna är dock bra, och det är bara om man vill träna med watt som man kan sakna en del funktioner.

En nyhet är att man generera personligt anpassade träningspr­ogram via Garmins nya Coach-funktion i en app, och ladda upp dem till klockan som därefter håller koll på träningen och ökar eller sänker intensitet­en beroende på träningsti­llstånd. Det är en smart funktion.

Klockan finns i två storlekar, men bägge är rätt små och tunna och många kommer nog att uppleva att modellen är lite väl liten.

 ??  ??
 ??  ?? KÖPRÅD: Priserna på elektronik varierar stort, särskilt när det gäller äldre prylar. Leta därför upp det bästa priset på nätet innan du handlar. Det kan löna sig rejält.
KÖPRÅD: Priserna på elektronik varierar stort, särskilt när det gäller äldre prylar. Leta därför upp det bästa priset på nätet innan du handlar. Det kan löna sig rejält.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden