Aktiv Träning (Sweden)

POLAR VANTAGE M

-

Pris: 2 800 kr / Batteri: Upp till 30 timmar med gps / Vikt: 45 gram / Mobilmedd.: Ja / Barometris­k höjdmätare: Nej / Multisport: Ja

Medan Garmin släpper produkter på löpande band så går det långsammar­e för Polar. Vantage M (och den större Vantage V) lanserades år 2018 och var de första gps-klockorna från det finska företaget på över två år.

I efterhand kan vi dock konstatera att de har varit värda att vänta på, för med dessa två klockor tar Polar upp kampen med konkurrent­erna. Vantage M är den billigare av de två, och just med tanke på priset är den ett riktigt bra köp. Den liknar den större modellen men saknar pekskärm, barometris­k höjdmätare (och därmed Running Power), och både knapparna och konstrukti­onen verkar lite plastiga. Förutom det har de två klockorna flera gemensamma funktioner, vilket gör att Vantage M kanske är testets bästa köp för triatleter. Här finns all nödvändig data plus en särskild triatlonfu­nktion som kan användas vid tävling och träning.

Till skillnad från Garmins modeller är klockan främst designad för träning. Smartklock­efunktione­rna är få, och det finns varken möjlighet till musik, betalning eller liknande. Skärmen är bra, men inte mer än så. Ramen runt själva skärmen är relativt stor, men trots flera uppdaterin­gar är skärmen rätt ljussvag – särskilt i mörker.

Pulsmätare­n är identisk med den i Vantage V, och den är bland de bästa i testet när det gäller tillförlit­ligheten.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden