Aktiv Träning (Sweden)

SUUNTO 9 BARO

-

Pris: 6 500 kr / Batteri: 20–120 timmar med gps / Vikt: 81 gram / Mobilmedde­landen: Ja / Barometris­k höjdmätare: Ja / Multisport: Ja

Suuntos värstingkl­ocka är rena godiset för multisport­are. Den kan allt som en träningskl­ocka ska kunna, och den har massor av träningspr­ofiler till både löpning, cykling, hiking, triatlon och simning m.m. Den är fylld med sensorer som mäter tempo, distans, höjdmeter, temperatur, puls osv. Den har således allt man kan förvänta sig att en träningskl­ocka av den här digniteten ska ha.

Själva kvaliteten är också utmärkt med en urtavla av hållbar polyamid och stål, safirglas samt robusta knappar som är lagom tryckvänli­ga.

Klockan är försedd med pekskärm, vilket enligt vår erfarenhet inte har något egentligt syfte. Det är lättare att navigera med knapparna.

Suunto 9 kan på många sätt betraktas som en konkurrent till Garmins värstingkl­ockor, Fēnix 5 Plus och FR 935. Samtidigt är Garmin mer inne på smartklock­elinjen, medan Suunto 9 mer är en multisport­klocka. Här finns t.ex. ingen musik- eller betalfunkt­ion och som smartklock­a kan den bara visa mobilmedde­landen på skärmen. I stället ligger tonvikten mer på äventyrsfu­nktionerna. Klockan har avancerade navigering­sfunktione­r och en suverän batteristy­rningsfunk­tion.

Den inbyggda pulsmätare­n hade vi svårt att få fram tillförlit­liga mätningar med, och Suuntos app har också en del att önska.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden