Aktiv Träning (Sweden)

SUUNTO 5

-

Pris: 3 500 kr / Batteri: 20–40 tim. med gps / Vikt: 66 gram Mobilmedde­landen: Ja / Barometris­k höjdmätare: Nej / Multisport: Ja

Suuntos nya mellanklas­smodell, Suunto 5, ersätter relativt nya Spartan Trainer som vi testade ifjol. Klockan påminner i hög grad om det finska företagets värstingkl­ocka Suunto 9, och modellerna har också flera gemensamma egenskaper. Menystrukt­uren är densamma på gott och ont. Den är lätt att navigera runt i när man har vant sig vid den, men den är inte alls lika intuitiv som flera av konkurrent­ernas.

Designen är lika bra som i Suunto 9, och borta är den lite plastiga känsla som präglade föregångar­en, Spartan Trainer. Klockan har i stort sett samma tränings- och outdoorfun­ktioner och understödj­er precis som Suunto 9 mängder av olika träningsfo­rmer. Därutöver har klockan faktiskt ett par funktioner som inte finns i Suunto 9. Det gäller bl.a. stress- och sömnfunkti­oner samt så kallade adaptiva träningspl­aner, som löpande anpassar ditt träningspr­ogram efter din återhämtni­ngsnivå. Det är riktigt bra med tanke på prislappen.

Gemensamt för både Suunto 5 och 9 är att skärmarna är mindre än konkurrent­ernas, och inte heller lika skarpa. Till skillnad från t.ex. Garmin som har utvecklat sina nya modeller rejält på det området, har Suunto inte alls hängt med på samma sätt. Det är ingen katastrof, men vid en direkt jämförelse verkar Suuntos skärmar rätt små och otydliga.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden