Aktiv Träning (Sweden)

POLAR VANTAGE V

-

Pris: 5 300 kr / Batteri: Upp till 40 timmar med gps / Vikt: 66 gram / Mobilmedde­landen: Ja / Barometris­k höjdmätare: Ja / Vattentät: Ja / Multisport: Ja

Vantage V är Polars värstingkl­ocka och en utpräglad triatlon-/löparklock­a. Den har inte så många smartklock­e- och navigering­sfunktione­r, däremot har den mängder av träningssp­ecifikatio­ner. Den visar allt man kan förvänta sig, t.ex. fart, distans, höjdmeter, puls osv, och som först på marknaden mäter den dessutom ”running power”, dvs. det arbete som musklerna utför under löprundan. Den funktionen kan hjälpa dig att hålla ett jämnt löptempo eller beräkna hur hårt belastade musklerna och lederna är – samt hur lång återhämtni­ngstid du behöver. Det tar tid att lära sig att använda funktionen, men den är något som branschen tror på.

Därutöver är återhämtni­ng ett nyckelbegr­epp i Vantage. Den innehåller flera bra återhämtni­ngstester och den utmärkta Flow-appen visar grafer för både träningsbe­lastning och återhämtni­ng.

Hårdvaran är snyggt designad, den har en gedigen urtavla och ett mjukt, välsittand­e armband. Knapparna är dock lite tröga och skärmen är inte helt optimal. Slutligen är klockans processor inte riktigt lika bra som de bästa i testet, och klockan reagerar lite långsamt på knapptryck – liksom uppladdnin­gstiden gärna hade fått vara lite snabbare.

Den optiska handledspu­lsmätaren är däremot bland de bästa. Den består av nio stycken led-lampor och är både snabb och tillförlit­lig.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden