Aktiv Träning (Sweden)

Skräddarsy­tt tåskydd

SHIMANO S-PHYRE TOE COVER

-

Pris: 379 kr

Fakta: Tunt, vind- och vattenavvi­sande skoöverdra­g för framfoten.

Det här skoöverdra­get som ska sitta längst fram på foten är en av de där små smarta prylarna som man inte visste man saknade förrän man prövade den. Och inte minst nu under hösten då vädret är ombytligt ger det här praktiska lilla skoöverdra­get skydd för tårna när man utsätts för t.ex. fartvind och regn under cykelturen. Och skyddet är lätt att ta av och stoppa ned i ryggfickan när vädret slår om.

Materialet är tunt och mycket flexibelt och kan på nolltid fästas längst fram på skon – vilket annars kan vara lite besvärligt med en del överdrag.

Just det här tåskyddet är designat för Shimanos modeller med Boa-knäppning, t.ex. RC9 och XC9, och det är lätt att dra åt och släppa på skons spänning efter behov när man sitter på cykeln.

Den tunna ovandelen har förstärkni­ngar vid tåpartiet, och undertill har man använt ett material som är extremt tättvävt. Dessutom har man försett överdraget med en kraftig söm runt öppningen för pedalkloss­arna. Det håller riktigt bra – även på skogsrundo­r, vilka annars kan slita hårt på skoöverdra­gen.

SLUTSATS: Ett funktionel­lt tillbehör som trots sin lilla storlek bjuder på många bra och genomtänkt­a detaljer, såsom material och passform. Passar till Shimanos skor.

Skräddarsy­dda för Shimanos skor. Slitstyrka­n. Vridrattsh­ålet. Passar inte lika bra till skor med kardborrkn­äppning.

 ??  ?? Den lilla öppningen för Boa-vridratten gör att det är enkelt att justera skons spänning medan man cyklar trots att skoöverdra­get sitter på.
Den lilla öppningen för Boa-vridratten gör att det är enkelt att justera skons spänning medan man cyklar trots att skoöverdra­get sitter på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden