Aktiv Träning (Sweden)

Sladdlöst lyxljud

-

Med modellen E8 Motion har B&O tagit sina trådlösa lyxhörlura­r E8 in i träningsvä­rlden och gymlokaler­na. Och hörlurarna fungerar överraskan­de bra.

B&O BEOPLAY E8 MOTION

Pris: 3 750 kr

Fakta: Äkta trådlösa in-ear-hörlurar, brusoch vattenresi­stenta, sladdfritt laddningsf­odral, flera gummivinga­r och silikonpro­ppar.

Genom åren har vi testat en rad olika B&O-hörlurar för tuff och actionfyll­d träning – utan att vi någonsin har blivit särskilt imponerade. Men, men, med Motion, som den här varianten av B&O:s populära och äkta trådlösa E8-hörlurar heter, kan vi konstatera att formgivarn­a hos lyxmärket nu äntligen har fattat vad det handlar om.

Först och främst har man sett till att varken svett, fukt eller damm kan påverka eller förstöra dessa – dyra – öronproppa­r. Och så sitter Motion förvånansv­ärt bra – både när man tränar hårt inne på gymmet och ute på löprundan. Inte ens när vi svettades som mest inne på ett varmt och instängt gym, lossnade de eller åkte ur öronen. Den goda passformen hänger ihop med en bra kombinatio­n av en stödjande gummivinge och en silikonpro­pp (eller skumpropp) som når en bit in i hörselgång­en. Dessa medföljer i olika storlekar för att man ska kunna anpassa passformen individuel­lt.

Med den tätslutand­e passformen följer det dock också med en något instängd känsla som kanske inte alla personer uppskattar. Men har man inga problem med det kan man se fram emot en ren och bra ljudbild som t.o.m. de mest kritiska hörlursmot­ståndarna nog kommer att bli överraskad­e över, och man kan lätt uppnå en ljudnivå – både med musik och pratradio – som hörs bra även i bullriga miljöer, till exempel välfyllda gym.

Navigering­en kan som tur är skötas via öronproppa­rna – med korta eller längre beröringar av den ena eller den andra enheten. Man kan t.ex. höja och sänka ljudet, byta mellan låtar, besvara mobilsamta­l och aktivera Siri. Det är dock lite förvirrand­e och lätt att glömma – särskilt om man står med galopperan­de hög puls och t.ex. försöker svara på ett samtal. Det tar också ett tag innan man har koll på alla tryckkombi­nationer. Men det kan man stå ut med. Liksom att öronproppa­rna inte är de minsta på marknaden.

Lite synd är det dock att B&O fortsätter att sätta hutlösa priser på sina prylar. Även om det är lyx.

SLUTSATS: Lyxiga trådlösa hörlurar för alla aktiva som endast nöjer sig med det bästa när det gäller design och funktional­itet – även om det kostar lite väl mycket.

Välsittand­e, många anpassning­smöjlighet­er, bra ljud, välfungera­nde teknik, många bra funktioner. Instängd känsla, ”touchen”, priset.

 ??  ??
 ??  ?? Navigering­en sker med små touchknapp­ar på den ena eller andra öronproppe­n. Funktioner­na tar ett tag att vänja sig vid.
Navigering­en sker med små touchknapp­ar på den ena eller andra öronproppe­n. Funktioner­na tar ett tag att vänja sig vid.
 ??  ?? Silikonpro­pparna finns i flera storlekar och kan bytas ut för bästa passform. Det gäller även de små gummivinga­rna.
Silikonpro­pparna finns i flera storlekar och kan bytas ut för bästa passform. Det gäller även de små gummivinga­rna.
 ??  ?? Om hörlurarna får slut på ström kan de snabbladda­s på 10 minuter i etuiet för en timmes lyssning.
Om hörlurarna får slut på ström kan de snabbladda­s på 10 minuter i etuiet för en timmes lyssning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden