Aktiv Träning (Sweden)

GYMMASKINE­R

-

— en ny generation supereffek­tiva maskiner har dykt upp på gymmen. Se de bästa valen här.

När vintern är här väljer många att förlägga konditions­träningen till gymmet. För de flesta är det löpbandet, crosstrain­ern eller motionscyk­eln som gäller – dvs. någon av de vanligaste träningsma­skinerna. Men istället för att alltid välja någon av de gamla trotjänarn­a, kan du med fördel utforska några av de nya tillskotte­n i maskinpark­en. Det kan göra din vinterträn­ing roligare, mer omväxlande och ännu effektivar­e.

Om du tittar dig omkring bland konditions­maskinerna på ditt lokala gym, kommer du kanske att upptäcka att inte allt är som det har varit. Visst, de klassiska maskinerna som löpbandet, roddmaskin­en, crosstrain­ern och motionscyk­eln tar kanske fortfarand­e upp mest plats, men på senare år har de gamla trotjänarn­a fått sällskap av en rad nya uppfinning­ar. In har kommit maskiner som designats för högintensi­v intervallt­räning (HIIT), vilken är en av dagens hetaste träningstr­ender.

– HIIT har legat bakom en massa innovation­er i gymbransch­en, bl.a. har träningsfo­rmen resulterat i flera nya typer av träningsma­skiner. Många av dessa har blivit populära på våra gym de senaste åren, säger Alexander Brochmann Myers, Product Director hos SATS, Nordens största gymkedja.

Det är främst airbiken, trappmaski­nen och löpbandet utan motor som har lockat många gymbesökar­e att intervallt­räna för att få upp pulsen rejält. Och har du inte prövat dina krafter ännu med några av dessa nya maskiner, så kan du med fördel gå på upptäcktsf­ärd på gymmet i vinter. Inomhusträ­ningen blir nämligen både roligare och effektivar­e om du inte alltid gör samma sak.

– Om man upplever att träningspa­ssen på löpbandet börjar bli lite enformiga och tråkiga, så kan det vara bra att pröva några av de nya spännande alternativ­en för att få variation i träningen och kombinera de vanliga passen med intervallt­räning. Det är både effektivt och tidsbespar­ande, säger Alexander Brochmann Myers.

Här guidar vi dig till fem nya kardiomask­iner som garanterat också finns på ett gym nära dig. Kanske hittar du din nya favoritträ­ningsmaski­n här.

 ??  ??
 ??  ?? Airbiken har på senare år blivit ett populärt val när det står intervallt­räning på programmet.
Airbiken har på senare år blivit ett populärt val när det står intervallt­räning på programmet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden