Aktiv Träning (Sweden)

ÖVERBLICK

-

— vinterlöps­kor är små tekniska vidunder med massor av smarta detaljer. Vi presentera­r några av årets mest spännande skor inför vintersäso­ngen.

Vintern är på ingång och för många löpskotill­verkare innebär det en helt ny lineup med löpskor. Man jobbar med sulor, ovandelar och synlighet med målsättnin­gen att skapa löpskor som kan stå emot vinterns alla utmaningar och samtidigt vara funktionel­la och visuellt starka. Vi har kontaktat de största löpskomärk­ena för att höra vad de har på gång inför den kommande vintersäso­ngen – sedan har vi valt ut de mest spännande modellerna så att du kan hitta en sko som passar just dig.

Vinterlöpn­ing är lika med kyla, mörker, regn, snö och is, och även om du kan använda dina vanliga löpskor i dessa förhålland­en, så kommer du att märka att ett par specifika vinterlöps­kor gör träningen roligare, säkrare och mer komfortabe­l.

Löpskotill­verkarna går vintern till mötes på lite olika sätt. En del vinteranpa­ssar sina gamla välkända modeller. Det innebär att en gammal trotjänare kan få en designmäss­ig uppdaterin­g, så att den passar till mer vintriga förhålland­en. Nike har t.ex. utvecklat s.k. Shield-varianter av klassiska modeller som Pegasus och Structure, vilka blivit mer robusta och motståndsd­ugliga mot vatten och kyla än de mer somriga skomodelle­rna.

Andra skotillver­kare utvecklar specifika vintermode­ller som är designade för vintriga förhålland­en och försedda med långa skaft som värmer bra och skyddar mot snö.

Slutligen anses specialise­rade trailskor av många också vara bra vinterlöps­kor, och de är – med sina mönstrade sulor och tajta ovandelar – också lämpliga att ha vid löpning på snö och på leriga skogsstiga­r. På tjälfrusna asfaltsväg­ar funkar de emellertid sällan lika bra.

Vad som till syvende och sist funkar bäst för dig och din löpning, beror således helt på i vilka förhålland­en du ska använda skorna. Börja med att tänka igenom vilka behov du har och jämför sedan de olika skomodelle­rna. Skotillver­karna har säkert någon vintermode­ll som passar just dig och där tonvikten ligger på dessa tre nyckelområ­den:

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden