Aktiv Träning (Sweden)

UPPDATERAT ”LERMONSTER”

-

SALOMONS överlägset populärast­e sko på blöta och hala vinterunde­rlag är Speedcross. Skon kom i en ny version tidigare i år och har en bättre passform och mer komfortabe­l ovandel än tidigare. Om man föredrar vattentäta löpskor så finns Speedcross också i en goretexmod­ell. Speedcross har också en ”släkting” i form av Spikecross, en sko som liknar Speedcross men har slitstarka metalldubb­ar i yttersulan. Dessa greppar effektivt på mjuka och isiga underlag, men funkar inte till så mycket mer.

Om du nu inte springer i knädjup lervälling eller på sjöisar, så har Salomon en annan intressant vintermode­ll. Sonic RA 2 Nocturne är namnet på deras sko för stadslöpru­ndor under vinterhalv­året.

Skon är för det första försedd med ett högt skaft, som är fodrat med ull. Det värmer både fötterna och vristerna bra under löprundan. Dessutom är skon försedd med en rad mycket tydligt reflektera­nde detaljer runt skaftet, och man syns därför på långt håll då billyktorn­a träffar reflexerna i mörkret.

 ??  ?? Med Salomons välkända Quicklaces­ystem kan de tunna skosnörena av nylon gömmas i plösen. Därmed blir inte skosnörena blöta.
Med Salomons välkända Quicklaces­ystem kan de tunna skosnörena av nylon gömmas i plösen. Därmed blir inte skosnörena blöta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden