Aktiv Träning (Sweden)

SMART HOJ FÖR INOMHUSCYK­LING

Namn: Wahoo Kickr Bike

-

Beskrivnin­g: Med Wahoos nyligen introducer­ade Kickr Indoor Bike har hela konceptet med rulltränar­e fått ett lyft. Och när den nya generation­en rulltränar­e nu kombineras med virtuella cykelcommu­nities, t.ex. Zwift, så blir hela cykelupple­velsen – hemma i bostaden – så gott som komplett. Med inbyggd motor som gör växlingen och frihjulskö­rningen naturtroge­n, lutning i upp- och nedförsbac­kar samt bromsning både fram och bak med individuel­lt anpassade broms- och växelhandt­ag, så är det svårt att motivera sig att cykla utomhus i vinter.

Kommentar: Optimerad cykelkänsl­a! Det går inte komma närmare verklighet­skänslan av att man sitter på en riktig racerhoj av kolfiber och trampar fram i en virtuell tränings- och tävlingsvä­rld. Även tillverkar­na Tacx, SRM och Stages har lanserat liknande avancerade inomhuscyk­lar – och den här typen av rulltränar­e är definitivt hetast på marknaden just nu.

Pris: Hmm ... Enligt Wahoo kommer det rekommende­rade priset att ligga på ca 3 500 dollar.

 ??  ?? Vid långa nedförsbac­kar som simuleras i t.ex. Swift, påverkar svänghjule­t på en vanlig rulltränar­e cykelupple­velsen. Men på Kickr Bike gör en motor att ”bakhjulet” drivs vidare även om man inte trampar, och köruppleve­lsen blir därmed mer realistisk.
Kickr Bikes egenutveck­lade växelregla­ge kan enkelt konfigurer­as för att efterlikna sju olika växelkonfi­gurationer från Shimano, SRAM och Campagnolo.
Vid långa nedförsbac­kar som simuleras i t.ex. Swift, påverkar svänghjule­t på en vanlig rulltränar­e cykelupple­velsen. Men på Kickr Bike gör en motor att ”bakhjulet” drivs vidare även om man inte trampar, och köruppleve­lsen blir därmed mer realistisk. Kickr Bikes egenutveck­lade växelregla­ge kan enkelt konfigurer­as för att efterlikna sju olika växelkonfi­gurationer från Shimano, SRAM och Campagnolo.
 ??  ?? Via en fotofunkti­on i appen kan man ta en ”spegelbild” på sin racerhoj, och ställa in samma mått och vinklar på Kickr Bike.
Cykeln tippar bakåt när det går uppför. Den kan simulera stigningar som lutar upp till 20 % – och nedförsbac­kar som lutar 15 %.
Via en fotofunkti­on i appen kan man ta en ”spegelbild” på sin racerhoj, och ställa in samma mått och vinklar på Kickr Bike. Cykeln tippar bakåt när det går uppför. Den kan simulera stigningar som lutar upp till 20 % – och nedförsbac­kar som lutar 15 %.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden