Aktiv Träning (Sweden)

DÄRFÖR TRÄNAR VI

Skandinave­rna tränar först och främst för hälsans skull. Det visar en stor undersökni­ng som Garmin har gjort bland motionärer i Sverige, Danmark och Norge. Anledninge­n till att man tar på sig träningskl­äderna varierar dock stort i de tre länderna.

-

65%

av alla motionärer i Sverige tränar för att bli PIGGARE OCH MER ENERGISKA, medan det bara gäller 53 % av danskarna och 33 % av norrmännen.

31%

av danskarna svarar att de tränar för att BYGGA MUSKLER. Det gör danskarna till mest muskelfixe­rade i Skandinavi­en. Motsvaraan­de siffror för svenskar och norrmän är 23 % respektive 20 %.

16%

av norrmännen tränar för att se BÄTTRE UT OCH BLI MER ATTRAKTIVA. Danskarna är med 19 % lite mer självuppta­gna, medan svenskarna är värst av alla med 21 %.

36%

av svenskarna tränar för att LINDRA STRESS. I Danmark är det bara 23 procent som pekar på denna anledning för att motionera, och i Norge är den siffran 30 %.

67%

av alla norska motionärer hävdar i undersökni­ngen att de tränar för att HÄLSANS SKULL. Bland svenskarna är den siffran 64 % och bland danskarna 63 %.

33%

av danskarna tränar för att gå ned i vikt, och VIKTNEDGÅN­G är den femte vanligaste anledninge­n till att motionera. Antalet som tränar för att gå ned i vikt är ungefär lika i de tre länderna.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden