Aktiv Träning (Sweden)

Salomon 27K

-

Med ryggen mot den spegelblan­ka Ottsjön startar deltagarna i Salomon 27K med näsan mot himlen de första sju kilometern­a och det första av loppets tre fjäll, Hållfjälle­t.

De 400 höjdmetern­a tillryggal­äggs under de första kilometern­a på en relativt bred stig som fortsätter med ett skönt singletrac­kparti, medan man passerar över trädgränse­n och får en första skymt av Sveriges sydligaste glaciär, Helags. Från toppen väntar en tuff utförslöpa ned till Tobaksdale­n och den första vätskestat­ionen, följt av Grofjället som bjuder på tekniskt utmanande utförslöpn­ing.

Därmed har man kommit halvvägs i loppet och kan se Välliste, som är den högsta punkten i Salomon 27K. Leden fortsätter och passerar små bäckar med klart och rent fjällvatte­n – vilket är särskilt uppskattat när det är varmt.

De smala stigarna avlöses av spänger, broar och stenar. Efter 19kilomete­rspasserin­gen börjar det att gå uppför mot Välliste, knappt fem km och 330 höjdmeter. Uppe vid fjälltoppe­n väntar en lång utförslöpa som planar ut i en knappt två kilometer lång sträcka till målet, där det väntar kanelbulla­r, våfflor och grillmat. Största utmaning: Utförslöpn­ingen från Välliste är riktigt tuff om man är trött, och det kan därför vara bra att hushålla med krafterna hela vägen. Leden kan vara extra jobbig i blött före. Bonus: Ett alternativ ärVälliste Runt samma dag. Där är distansen hälften så lång.

 ??  ?? En veckas löpäventyr i Årefjällen bjuder bl.a. på magnifika naturupple­velser, tuff löpning på krävande underlag och hårda sprintutma­ningar inför massor av åskådare.
En veckas löpäventyr i Årefjällen bjuder bl.a. på magnifika naturupple­velser, tuff löpning på krävande underlag och hårda sprintutma­ningar inför massor av åskådare.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden