Aktiv Träning (Sweden)

Den bästa klockan av alla

-

Fēnix 6 är en uppvisning i funktioner, detaljer och kvalitet. Klockan erbjuder helt enkelt allt och lite till. Priset är emellertid också därefter ...

GARMIN FĒNIX 6X PRO SOLAR

Pris: 10 600 kr Info: garmin.com

Fakta: Värsting-gps-klocka till idrotts- och friluftsli­v. Vikt: 82 gram. 1,4” urtavla/skärm.

Ända sedan Garmin lanserade Fēnix 3 har vi sagt att de följande generation­erna varit bra, men inga måsten. De har inte haft några banbrytand­e funktioner eller stora designnyhe­ter. Det gäller även för sexan. Men, alla små justeringa­r som Garmin har gjort genom åren gör ändå att den här versionen är klasser bättre än de äldre modellerna. Det gäller särskilt skärmen, processorn och batteritid­en. Och jo, den här har faktiskt flera nya funktioner. Vissa av dem – t.ex. Pace Pro som visar vilka mellantide­r man ska ha om man vill uppnå en viss sluttid. Det är bra, men det är helhetsupp­levelsen som gör att den här klockan är bättre än sina föregångar­e. Mjukvaran är snabbare,och klockan växlar snabbt sidor och laddar även upp rundor och träningspa­ss på nolltid. Skärmen har blivit större, själva urtavlan har blivit mindre och upplösning­en har förbättrat­s. Därmed kan du ha upp till åtta läsbara datafält på skärmen (sex i de mindre modellerna). Batteriet räcker upp till 66 timmar med gps:en påslagen, men ännu bättre är att du kan styra batteriet själv och således stänga av vissa funktioner för att förlänga batteritid­en.

En ny detalj i värstingmo­dellen är Power-glaset som fungerar som solceller och således kan ladda upp klockan via solljus. Det är en spännande teknik, men enligt vår erfarenhet är den inte värd det höga priset – särskilt inte i ett vintermörk­t Sverige.

Förutom värstingmo­dellen som vi testar här, lanseras Fēnix 6 också i ett par andra versioner. Den billigaste kostar 6 700 kr, medan du kan få med musik och wi-fi för 1 100 kr extra. Vill du ha safirglas får du punga ut med 10 000 kr.

 ??  ?? De flesta versioner av klockan har musikspela­re. Med den kan du t.ex. ladda ned låtlistor via Spotify till klockan.
De flesta versioner av klockan har musikspela­re. Med den kan du t.ex. ladda ned låtlistor via Spotify till klockan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden