Aktiv Träning (Sweden)

PRYLTESTER

Tanken bakom Castellis Insider-kläder kanske verkar lite långsökt, men klädsetet fungerar utmärkt och passar också till sommarens landsvägsc­ykelturer.

-

— vi testar den senaste och mest spännande träningsut­rustningen för alla aktiva.

CASTELLI INSIDER JERSEY/BIBS

Pris: Jersey 779 kr, bibs 1 250 kr

Fakta: Cykeltröja och bibs av mycket tunna material – designade för inomhusbru­k.

Inomhuscyk­ling har blivit allt populärare de senaste åren tack vare spinning, smarttrain­ers och dataprogra­m som Zwift.

Alla som har prövat någon av dem har säkert märkt att inomhuscyk­ling utmärker sig särskilt på en punkt: svettprodu­ktionen! Man svettas kopiöst när tempot är högt inne i ett rumstemper­erat klimat där det dessutom är helt vindstilla. Den lärdomen har fått italienska Castelli att utveckla cykelkläde­r bestående av tröjor och bibs designade specifikt för intensiv inomhusträ­ning.

Och här är det särskilt tröjan som utmärker sig. Den är tillverkad av något som Castelli kallar 3D Mesh – en extremt tunn nylon som ser ut som små bubblor. Den känns som en nättröja, men är inte lika genomskinl­ig. Effekten av konstrukti­onen är bra ventilatio­n och svettransp­ort. Tröjan suger inte åt sig den minsta svett. I stället leds den vidare ut på tröjans utsida där den ger en svalkande effekt – särskilt om du använder en fläkt när du sitter och trampar.

Tröjan sitter tajt och har lagom långa ärmar, förlängd rygg och en bred resår i midjan som gör att tröjan inte åker upp. Det gör att den också fungerar bra utomhus när det är varmt på sommaren. Tröjan har en lång, kraftig och lättglidan­de dragkedja som gör att det är lätt att öppna upp den om det blir för varmt.

Tröjan känns emellertid rätt tunn och ömtålig, men vi märkte inga svagheter när det gällde slitstyrka­n under testperiod­en.

Bibsen utmärker sig inte lika mycket. De breda hängslena och ryggpartie­t består av ett tunt perforerat material, och bensluten består av höga, mycket tunna paneler av töjbar nätväv, i övrigt finns det inget som signalerar inomhusträ­ning. Också bibsen sitter utmärkt med en tajt passform runt låren och bra, åtsittande benslut. Byxan är lågt skuren, vilket gör att den inte blir för tjock och varm över magen. Sittkudden är Castellis tunnaste modell, Kiss Air 2. Den är lätt, tunn och perforerad vilket gör att huden har möjlighet att andas samtidigt som dämpningen för rumpan blir bra.

 ??  ?? Den breda kanten består av en elastisk, men mycket tunn, nätväv och blir därför inte svettig.
Den breda kanten består av en elastisk, men mycket tunn, nätväv och blir därför inte svettig.
 ??  ?? Även bibsen är försedda med en ficka för en gel eller något liknande – praktiskt om man inte kör i en cykeltröja.
Även bibsen är försedda med en ficka för en gel eller något liknande – praktiskt om man inte kör i en cykeltröja.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden