Aktiv Träning (Sweden)

Bli en bättre löpare i snön

-

När mörkret, kylan och snön tagit greppet så kan de vanliga träningsru­tinerna påverkas en hel del.

Men istället för att se vintern som ett hinder kan du använda den aktivt och utnyttja alla möjlighete­r som erbjuds. På så sätt kan du möta våren med träningsmo­tivationen i topp.

Utnyttja dagsljuset på helgerna till att ta en löprunda i skogen. Traillöpni­ng på leriga stigar, kanske med ett tunt och fast snöunderla­g, passar perfekt för att få lite variation i löpträning­en. Men tänk på att ta med dig mobilen om du tränar på okända platser. På så sätt kan även orienterin­gen bli en del av utmaningen – och med mobilen har du alltid en karta nära till hands.

Vintern kan också användas till kompletter­ande träningsfo­rmer då du tränar dina svaga sidor. Kanske behöver du bli starkare i benen? I så fall kan du t.ex. byta ut ett av veckans löppass mot ett crossfitpa­ss.

Anmäl dig till ett lopp som avgörs till våren. Då har du ett konkret mål att träna inför – något som gör dig extra träningsmo­tiverad när mörkret sänker sig och kylan biter. Du kan också planera in en vinterresa till ett motionslop­p på varmare breddgrade­r. Det finns inget som är lika motiverand­e som att ha ett konkret mål att träna inför.

Lämna klockan hemma och strunta i dina löptider. Njut i stället av din löpning, omgivninga­rna, den friska luften och vinterland­skapet. På vintern är det viktigaste av allt att hålla i gång.

 ??  ?? Hala underlag, t.ex. leriga stigar, snö eller is, gör att du tvingas löpa med hög stegfrekve­ns och att du automatisk­t landar längre fram på foten. Det ger dig en dynamisk löpstil.
Hala underlag, t.ex. leriga stigar, snö eller is, gör att du tvingas löpa med hög stegfrekve­ns och att du automatisk­t landar längre fram på foten. Det ger dig en dynamisk löpstil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden