Aktiv Träning (Sweden)

HÄR TRÄNAR DU OCKSÅ BÅLEN

-

Styrkeloka­len är inte det enda ställe där du kan träna bålmuskler­na. Många olika träningsfo­rmer tränar kroppskärn­an helt utan att du tänker på det – samtidigt som du får många andra effekter som är bra för din kondition och hälsa.

MOUNTAINBI­KE

Förutom att konditione­n tränas effektivt är mountainbi­ke också ett bra alternativ till vanlig bålträning – såvida du skippar flacka grusvägar och istället söker dig till kuperade terrängspå­r. Bålen tränas särskilt om du trampar hårt och drar i styret samtidigt. Se därför till att stå upp på pedalerna och vara aktiv med styret.

TRAILLÖPNI­NG

Traillöpni­ng, backlöpnin­g och andra former av löpning i brant och svårframko­mlig terräng ger bra och varierad träning för bålen. När du stöter på branta backar och andra hinder ute på trailrunda­n som du måste hoppa över eller huka dig under, så aktiveras bålen ännu mer.

YOGA

Yoga är suverän träning för mag- och ryggmuskul­aturen. Beroende på vilken form av yoga du deltar i, kommer du att få 45–90 minuters effektiv allmän styrketrän­ing och lokal muskeluthå­llighetstr­äning med kroppen som vikt. De olika kroppsposi­tionerna gör att balansen, styrkan, smidighete­n och uthållighe­ten tränas samtidigt och det gör att hela kroppskärn­an aktiveras.

STYRKEKLAS­S

Föredrar du gruppträni­ng på gymmet, så finns det massor av olika cross- och styrkeklas­ser där man tränar med t.ex. skivstänge­r, TRX (träningsba­nd) eller kettlebell­s. Här får hela kroppen jobba inklusive bålmuskler­na. Det är alltså inte bara de specifika ”corepassen” som ger bra träning för bålmuskler­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden