Aktiv Träning (Sweden)

Naturens vitaminpil­ler

Förutom nyttiga fetter, protein och kostfibrer så är nötterna proppfulla med följande näringsämn­en som också är bra för hälsan.

-

ZINK

Bättre ämnesomsät­tning Mineralet ingår i många hormoner och enzymer och spelar en viktig roll för kroppens ämnesomsät­tning.

KALIUM

Vätskeregl­ering Ett viktigt ämne för kroppens vätskeregl­ering. Man förlorar en del via svetten, vilket bör ersättas så att man inte blir utmattad. Undersökni­ngar visar att kaliumbris­t kan påverka blodtrycke­t negativt.

JÄRN

Mer syre till musklerna

Järn är en nyckelkomp­onent i de röda blodkroppa­rna och därmed viktig för syretransp­orten till musklerna. Järn är därför extra viktigt för den som konditions­tränar.

E-VITAMIN

Immunstärk­ande Gemensam benämning för en hel grupp vitaminer som bland annat fungerar som antioxidan­ter som stärker immunförsv­aret. Bidrar också till bildandet av kroppens könshormon­er.

SELEN

Friska blodkärl och starkt hjärta Selen är en stark antioxidan­t som bland annat skyddar mot hjärt och kärlsjukdo­mar.

MAGNESIUM

Förebygger kramp Mineralet är en nyckelkomp­onent i samspelet mellan nervbanor och muskler. Magnesiumb­rist kan leda till muskelkram­p.

RESVERATRO­L

Muskeltill­växt En antioxidan­t som bidrar till att mängden muskeluppb­yggande tillväxtho­rmoner ökar i kroppen. Det är även det nyttiga ämnet i rödvin. Via nötterna får man i sig ämnet utan att dricka alkohol.

TIAMIN

Hälsosamma­re ämnesomsät­tning Ett Bvitamin som bl.a. har en viktig funktion för kroppens alla ämnesomsät­tningsproc­esser.

NIACIN

Bättre hormonprod­uktion Ingår i kroppens ämnesomsät­tningsproc­ess och är därför viktigt för hormonprod­uktionen och reparation­en av kroppens dna.

KALCIUM

Starkare skelett Mineral som främst är känt för sin betydelse för skelettet, men som bland annat också spelar en viktig roll för muskelkont­raktionen när man tränar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden