Aktiv Träning (Sweden)

POWERPASS.

-

Träna effektivt och kör igenom hela kroppen med ett enda redskap – på bara 15 minuter.

Har du 15 minuter och en kettlebell till förfogande, så pröva det här enkla, men tuffa träningspa­sset som både gör dig stark och svettig.

Kettlebell­sträning blev populär i USA i början av 1990-talet och spreds sedan snabbt till resten av världen. Crossfitut­övarna letade fram det gamla ryska träningsre­dskapet från gömmorna, och snart fanns järnklotet på varje gym med minsta självaktni­ng. Där har det sedan dess varit ett populärt träningsre­dskap – inte minst eftersom det kan användas för att träna effektivt på kort tid.

Det här s.k. powerpasse­t är en variant av den klassiska svingövnin­gen, men i stället för att svinga klotet upp och ned stannar du det när det är högst uppe. Därmed kan du kombinera svingen med andra övningar i en glidande rörelse.

Passet genomförs som ett så kallat AMRAP-pass, vilket betyder ”as many rounds as possible” – dvs. så många varv som möjligt. Det är en smart träningsme­tod som gör att personer på olika nivåer kan utföra samma träningspa­ss och anpassa intensitet­en individuel­lt. Så oavsett hur vältränad du är i dag kan du genomföra ett tufft och effektivt träningspa­ss – på endast 15 minuter.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden