Aktiv Träning (Sweden)

CYKEL-GPS:ER.

-

Stort test av den nya, strömlinje­formade generation­en gps-cykeldator­er som har både avancerade funktioner och långa batteritid­er.

Det har hänt en hel del sedan vi senast testade cykeldator­er. Flera av de stora tillverkar­na har kommit med nya och mycket avancerade modeller som kan allt det som en cyklist har behov av. Flera av cykeldator­erna levererar till och med mer än det man behöver – men framför allt har batteritid­en genomgåend­e blivit bättre.

När man läser igenom det här testet kan man kanske tro att vi favorisera­r Garmin. Så är dock inte fallet. Garmin är visserlige­n de enda som ställer upp med mer än en cykeldator i testet

– ja, faktiskt så kommer tre av modellerna från det amerikansk­a företaget. Men det speglar bara marknaden och där har Garmin det bredaste urvalet när det gäller cykeldator­er med gps. Från de flesta andra tillverkar­na har vi i stället valt deras bästa modeller – och en av dessa utsågs också till redaktione­ns favorit.

Alla modellerna i testet visar informatio­n om fart och distans med hjälp av gps-signalen utan att det behövs extra sensorer.

En sak som märks tydligt i årets test är att batteritid­en har blivit bättre.Tidigare har man fått intrycket att den uppgivna batteritid­en inte motsvarat verklighet­en, men med den nya generation­en gps:er verkar de löftena rent allmänt kunna infrias.

Alla cykeldator­erna har testats med den senaste mjukvaran vid testtillfä­llet. Våra testare har både använt datorerna under dagliga cykelturer till och från jobbet samt under längre träningspa­ss på landsväg eller i skogen. Våra testare har dels fått ta ställning till hur cykeldator­erna fungerar att ställa in och anpassa, samt hur de fungerar under träning. Det sistnämnda har vi lagt mest tonvikt på – särskilt när det gäller hur enkla de är att navigera i och avläsa när farten är hög och svetten rinner. Våra testare har även tittat på hur bra möjlighete­r man har att analysera träningsda­ta när man kommer hem från en träningsru­nda.

 ??  ?? Den nya generation­en cykeldator­er är mer slimmade än någonsin och batteritid­en har generellt blivit mycket bättre.
Den nya generation­en cykeldator­er är mer slimmade än någonsin och batteritid­en har generellt blivit mycket bättre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden