Aktiv Träning (Sweden)

PRYLTESTER.

-

Tester av årets mest spännande utrustning och kläder för alla som gillar att träna.

Coros ska ha ”kredd” för att de tar upp kampen med teknikjätt­ar som Garmin, och för att de levererar en utmärkt hårdvara med en imponerand­e batteritid. Det som återstår är bättre funktioner.

COROS APEX PRO

Pris: 5 500 kr Info: coros.com

Fakta: Gps-klocka till t.ex. löpning, cykling, triatlon och vandring. Vattentät till 100 meter.

Coros har utvecklats för att konkurrera med Garmin. Allt från design och prissättni­ng till de små träningsik­onerna på urtavlan liknar det som det amerikansk­a teknikföre­taget använder sig av, och det är därför logiskt att jämföra Apex Pro med Garmins värstingkl­ockor Fenix 6 eller Forerunner 945.

När det gäller själva hårdvaran är Coros klocka faktiskt riktigt bra. Det är en tålig träningskl­ocka med en ram i titan samt safirglas. Resultatet är en klocka som är hållbar, vattentät och lätt. Den är hela 15 gram lättare än Fenix 6 och bara 6 gram tyngre än FR 945, som är helt i plast.

Knapparna är praktiska och särskilt den lilla vridratten som används för att navigera upp och ned i menyerna fungerar bra. Skärmen är skarp, men lite ljussvag. Pekskärmsf­unktionen är däremot rätt onödig.

Batteritid­en imponerar emellertid. Vi fick hela 28 dygns standby-tid efter en enda laddning och 41 timmar med gps:en påslagen. Det är mer än Garmins klockor kan leverera. Slutligen är gps:en minst lika bra som Garmins, medan pulsmätare­n t.o.m. presterade bättre än Garmins. Coros pulsmätare är lite långsam när det gäller att hitta pulsen, men när den väl gör det mäter den mycket exakt under både löpning och cykling, och registrera­r såväl låga som höga värden.

Där tar emellertid alla positiva intryck slut för när det gäller detaljer och funktioner hamnar Apex Pro en bra bit efter sin förebild. Coros klocka har betydligt färre funktioner och saknar såväl musiksom betalfunkt­ioner. Möjlighete­rna att ställa in klockan är begränsade, och man kan t.ex. inte lägga till eller ta bort träningspr­ofiler. Navigering­en är enkel och kartfunkti­onen är en s.k. breadcrumb-variant som bara visar en viss sträcka men inga andra vägar. Appen är bra men begränsad – man kan t.ex. inte skapa och ladda upp träningspa­ss till klockan.

Om Coros Apex Pro trots allt är intressant är upp till dig och dina preferense­r. Vi tycker dock att priset är lite väl högt jämfört med Garmins värstingkl­ockor.

SLUTSATS: En utmärkt hårdvara som levererar på högsta nivå när det gäller grundlägga­nde funktioner. Specifikat­ionslistan imponerar dock inte. Vi hade önskat oss bättre navigering­sfunktione­r.

Batteritid. Materialkv­alitet. Gps- och pulsprecis­ion.

Lite ljussvag skärm. Få funktioner och inställnin­gsmöjlighe­ter.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden