Aktiv Träning (Sweden)

ALLA VILL LÖPA HALVMARATO­N

- Källa: IAAF Road Race Gold

Ett av Nordens största årliga halvmarato­nlopp, Copenhagen Half Marathon, blev 2019 för första gången utsålt med hela 25 000 deltagare. Och förväntnin­gen hos arrangörer­na är att det kommer att upprepas i år. Bara under den första veckan efter att anmälan öppnats anmälde sig 3 679 löpare till loppet. Och av dem kommer ca 42 procent från utlandet.

Siffran understryk­er det stora globala intresset för loppet. Förklaring­en är bl.a. att CPH Half har blivit en del av den nya internatio­nella halvmarato­nserien Super Halfs, som förutom Köpenhamn också inkluderar Lissabon, Prag, Cardiff och Valencia. Super Halfs-serien startades för att öka det internatio­nella intresset och det verkar ha lyckats.

Dessutom utmärkte sig fjolårets upplaga av CPH Half med ett nytt världsreko­rd satt av kenyanen Geoffrey Kamworor. Världsreko­rdet har gett eko i både nationella och internatio­nella löparkrets­ar, och för ett löparrange­mang som CPH Half – som redan var känt för sin mycket snabba bana – bidrar självklart ett världsreko­rd till den ökade internatio­nella uppmärksam­heten.

CPH Half genomförs söndagen den 13 september 2020 med start och mål på Österbro, och de 21,1 kilometern­a tar bl.a. deltagarna genom stadens hippa kajkvarter.

 ??  ?? CPH Half har som enda lopp i Norden fått Internatio­nella friidrotts­förbundets yppersta kvalitetss­tämpel.
CPH Half har som enda lopp i Norden fått Internatio­nella friidrotts­förbundets yppersta kvalitetss­tämpel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden