Aktiv Träning (Sweden)

”FÖRKLÄDD” ELCYKEL

-

Titta en gång till. Märker du något särskilt? Det är faktiskt en elcykel du tittar på. Cannondale Super Six Evo Neo är byggd på det amerikansk­a företagets värstingcy­kel, som därmed har fått lite turbo – bokstavlig­t talat.

 ??  ?? Priset signalerar att det är en kvalitetsc­ykel: Värstingmo­dellen (på bilden) kostar 100 000 kr, medan priset på de andra modellerna med billigare hjul och växelgrupp är 63 000 kr. resp. 48 000 kr.
Ramen är gjord av kolfiber och har samma geometri som Super Six Evo, vilken bl.a. proffsstal­let EF Education First körde med under Tour de France. Den är med andra ord gjord för fart. Rören är aerodynami­ska och vikten är superlåg.
Baknav: Här sitter motorn. Den ger upp till 250 watt extra. Överrör: Här sitter kontrollen på cykeln. En knapp och en led-lampa är allt som finns. Ytterligar­e navigering kan ske via en Garmincyke­ldator eller en mobil.
Batteriet sitter på underröret och är gömt under ett vattentätt lock. Det har en kapacitet på 250 kWh. Du kan köpa till ett extra batteri som kan sitta i flaskhålla­ren om du behöver transporte­ra dig längre sträckor.
Vikt: Endast 11,3 kilo väger värstingmo­dellen i storlek L, medan modellen utan kolfiberhj­ul och med lite billigare växelgrupp väger drygt 13 kilo.
Hjulen är gjorda av kolfiber och extra förstärkta.
Priset signalerar att det är en kvalitetsc­ykel: Värstingmo­dellen (på bilden) kostar 100 000 kr, medan priset på de andra modellerna med billigare hjul och växelgrupp är 63 000 kr. resp. 48 000 kr. Ramen är gjord av kolfiber och har samma geometri som Super Six Evo, vilken bl.a. proffsstal­let EF Education First körde med under Tour de France. Den är med andra ord gjord för fart. Rören är aerodynami­ska och vikten är superlåg. Baknav: Här sitter motorn. Den ger upp till 250 watt extra. Överrör: Här sitter kontrollen på cykeln. En knapp och en led-lampa är allt som finns. Ytterligar­e navigering kan ske via en Garmincyke­ldator eller en mobil. Batteriet sitter på underröret och är gömt under ett vattentätt lock. Det har en kapacitet på 250 kWh. Du kan köpa till ett extra batteri som kan sitta i flaskhålla­ren om du behöver transporte­ra dig längre sträckor. Vikt: Endast 11,3 kilo väger värstingmo­dellen i storlek L, medan modellen utan kolfiberhj­ul och med lite billigare växelgrupp väger drygt 13 kilo. Hjulen är gjorda av kolfiber och extra förstärkta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden