Aktiv Träning (Sweden)

LEZYNE ENHANCED SUPER GPS

-

Pris: 1 500 kr / Storlek: 59 x 45 x 28 mm / Skärm: 46 mm /

Vikt: 62 gram / Batteritid: 27 timmar / Mobilmedde­landen: Ja / Info: ride.lezyne.com

Det här är inte Lezynes allra nyaste cykeldator. Funktioner­na och navigering­en påminner dock om de som finns i flera av de nya modellerna, och priset för den här modellen är klart rimligt.

Trots sin minimala storlek är cykeldator­n lite klumpig. Det beror främst på tjockleken och att den sitter högt uppe i hållaren. Trots att skärmen är liten är den lätt att avläsa – även om man använder alla fem datafält. Den har ingen inbyggd ljusmätare så man får själv bestämma om ljuset på skärmen ska vara tänt eller släckt. Det drar ofta mer batteri, men med en maxtid på 27 timmar är det knappast något problem.

Trots att enheten är relativt avskalad, så kan man inte säga detsamma om navigering­en som det tar rätt lång tid att vänja sig vid. De fyra knapparna har flera olika funktioner beroende på vad man ägnar sig åt. Det är inget konstigt med det. Men av någon outgrundli­g anledning är det olika knappar som används för att bläddra i menyerna respektive på dataskärme­n när man tränar, och det är rätt förvirrand­e.

Den lilla cykeldator­n passar bra till cykelpendl­are som främst vill hålla koll på antalet kilometer och som inte vill ladda batteriet varje dag. Den långa batteritid­en gör också att den funkar bra till långa bikepackin­gturer – om du nu kan klara dig med ”sväng för svängnavig­ering”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden