Aktiv Träning (Sweden)

GARMIN EDGE 130

-

Pris: 1 900 kr / Storlek: 63 x 41 x 16 mm / Skärm: 45 mm /

Vikt: 33 gram / Batteritid: 15 timmar / Mobilmedde­landen: Ja / Info: garmin.com

Edge 130 är den minsta modellen i Garmins nyaste serie med cykeldator­er vars namn slutar på siffran 30. Och även om det är en mycket bra och funktionel­l cykeldator till ett konkurrens­kraftigt pris, så är det också en mycket enkel modell jämfört med resten av serien.

Navigering­en är av typen breadcrumb, där du navigerar efter ett streck på en i övrigt blank skärm. Det är rätt svårt att navigera när pulsen är hög, men har du kört vilse hjälper din dig i alla fall att hitta hem.

Edge 130 innehåller självklart de mest grundlägga­nde funktioner­na samt Strava Live-segmenten, men några av de mer avancerade funktioner­na som träningska­lender, intervallt­räning och möjlighete­n att ha flera olika profiler saknas.

Garmin är rent allmänt bra på att designa användarvä­nliga menyer som är lätta att navigera i, och trots att den lilla cykeldator­n bara har fem knappar så levererar den.

Eftersom det saknas inbyggd ljusmätare så får man själv bestämma om ljuset på skärmen ska vara tänt eller släckt, och väljer man att ha det tänt under ett helt träningspa­ss så kommer det att dra en hel del batteri. Med skärmen tänd och med pulsmätare, wattpedale­r och fartmätare anslutna så blir batteritid­en ungefär åtta timmar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden