Aktiv Träning (Sweden)

POLAR V650

-

Pris: 2 200 kr / Storlek: 99 x 51 x 16 mm / Skärm: 59 mm /

Vikt: 120 gram / Batteritid: 10 timmar / Mobilmedde­landen: Ja / Info: polar.com

För inte så många år sedan hade Polars modell varit en het kandidat till titeln ”Årets bästa cykeldator”, men utveckling­en går långsamt hos det finska företaget och årets värstingmo­dell är densamma som för sex år sedan, nämligen V650. Åldersteck­nen märks också tydligt i själva enheten, som i teknikpers­pektiv är en riktig gamling. Den är tung och stor och skärmen utgör en rätt liten del av enheten jämfört med många andra modeller i det här testet.

Dessutom imponerar inte processorh­astigheten. Det tar tid att bläddra mellan visningarn­a och ladda ned respektive ladda upp data.

Själva cykeldator­n är dock inte dålig. Långt ifrån. Den är enkel att hantera och pekskärmen är lätt att navigera i – även med handskar på. Och den stora, röda knappen som startar och avslutar träningen samt markerar manuella varvtider är välplacera­d och lätt att komma åt. Funktioner­na är också bra och med den senaste uppdaterin­gen (från 2018) kan datorn även visa Strava Live-segment och kartnavige­ring.

Ännu en nackdel med åldern är att ANT+ saknas. Det innebär att man bara kan ansluta till watt-, kadens- och pulssensor­er som använder sig av bluetooth, och det är trots allt inte så många ännu. Men den höga åldern gör i gengäld också att priset blir lite lägre.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden