Aktiv Träning (Sweden)

STAGES DASH M50

-

Pris: 2 400 kr / Storlek: 78 x 51 x 24 mm / Skärm: 56 mm /

Vikt: 94 gram / Batteritid: 12,5 timmar / Mobilmedde­landen: Ja / Info: sigmasport­s.com

Stages är främst kända för sina wattmätare och de har föga överraskan­de använt samma siffernörd­iga upplägg i den här cykeldator­n. Dash M50 kan således användas utan wattmätare, men det är först när enheten visar data från olika sensorer som den på allvar visar vad den går för. Wattsiffro­rna och pulsvärden­a är nämligen lätta att avläsa med hjälp av olika cirkel- och stapeldiag­ram i färg.

Dash M50 är mycket avancerad och innehåller massor av funktioner. Tyvärr gör inställnin­gen av enheten att det är svårt att få maximalt utbyte av allt. Menyerna och navigering­en i dem är något ologiska och det tar tid att skräddarsy allt efter sitt specifika behov. Om man jämför med många andra avancerade cykeldator­er som är enkla att använda, men som erbjuder möjlighete­n att lägga till mer avancerade funktioner, så är det precis tvärtom med Stages modell. Den är komplicera­d redan från början. Och så är det krångligt att ställa in den så att den blir enklare.

Cykeldator­n kan, som den enda i det här testet, monteras antingen stående eller liggande. Knapparnas funktioner är dock utformade för en stående position. När enheten ligger ned blir knapparnas bläddrings­funktion mer ologisk. Det största problemet är dock start- och stopp– knappen som är svår att hantera. Med handskar på är det helt omöjligt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden