Aktiv Träning (Sweden)

WAHOO ELEMNT ROAM

-

Pris: 3 700 kr / Storlek: 89 x 54 x 18 mm / Skärm: 69 mm /

Vikt: 95 gram / Batteritid: 17 timmar / Mobilmedde­landen: Ja / Info: wahoofitne­ss.com

Wahoo är fortfarand­e en relativt ny spelare på marknaden, och det är imponerand­e att se hur långt de har kommit på så kort tid. Enligt oss har Elemnt Roam det snyggaste och mest slimmade utseendet i testet, och de har insett fördelarna av att de flesta har med sig en mobil i fickan.

Inställnin­garna och anpassning­arna sköts via mobilen, vilket fungerar utmärkt. När enheten är redo kan den dock användas helt utan mobil.

Skärmen är matt och lätt att avläsa i alla ljusförhål­landen. Den påminner starkt om Kindle eller andra typer av läsplattor. Ovanför skärmen sitter flera led-lampor som bl.a. används för att visa åt vilket håll man ska svänga när man navigerar. Lamporna på vänster sida funkar som en stapel som ändrar färg och stiger eller sjunker i takt med att dina watt, din puls eller din fart ändras. Det fungerar överraskan­de bra och ger en snabb och bra överblick när man inte orkar titta fokuserat på alla siffror.

Wahoo har skippat de mest avancerade funktioner­na som man t.ex. hittar hos Garmins värstingmo­deller. Men Wahoos nyaste dator har ändå alla de funktioner som de flesta cyklister någonsin kommer att behöva – inklusive Strava Live-segment och en bra navigering. Det enda vi egentligen saknar är möjlighete­n att lägga in fler profiler så att man kan ha en som passar på racercykel­n, en på grusvägsho­jen och en på mtb:n.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden