Aktiv Träning (Sweden)

HAMMERHEAD KAROO

-

Pris: 4 000 kr / Storlek: 98 x 72 x 28 mm / Skärm: 89 mm /

Vikt: 185 gram / Batteritid: 16 timmar / Mobilmedde­landen: Nej / Info: hammerhead.io

Hammerhead Karoo är en cykeldator som testarna hade mycket olika åsikter om. Den är stor, lite klumpig och klart tyngst i testet. Men den är också testets mest avancerade och kraftfulla cykeldator. Tyvärr går det inte att få ut maximal av all den kraften – inte ännu i varje fall.

Karoo är en Android-baserad enhet som på vissa områden påminner om en mobil. Navigering­en i, samt uppbyggnad­en av, menyerna är extremt intuitiv, och den har testets klart bästa skärm som är lika knivskarp och enkel att navigera i som skärmen på en mobil. Det går t.o.m. att sätta in ett sim-kort i cykeldator­n för att ladda ned data.

Förutom att den är rätt klumpig har den också ett stort problem som märks på flera sätt. Och det är att den inte är riktigt färdig ännu. Hammerhead är fortfarand­e under utveckling och även om tekniken finns där så att man t.ex. kan läsa sms-meddelande­n och köra Stravas Live-segment, så gör mjukvaran att det inte fungerar. Det finns ingen tidsplan när det ska fungera om det överhuvudt­aget kommer att göra det.

Den stora och mycket skarpa skärmen är verkligen ett nöje att navigera i. Vi använde den bl.a. under ett träningslä­ger på Mallorca och det gick t.o.m. att se skillnad på grusvägar och asfalterad­e småvägar, vilket annars ser rätt lika ut i många cykeldator­er.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden