Aktiv Träning (Sweden)

GARMIN EDGE 1030

-

Pris: 6 400 kr / Storlek: 114 x 58 x 19 mm / Skärm: 89 mm /

Vikt: 123 gram / Batteritid: 20 timmar / Mobilmedde­landen: Ja / Info: garmin.com

Garmins värstingmo­dell har alla funktioner man kan önska och tänka sig – och lite till. Här får man hjälp med att hålla koll på sitt vätske- och kaloriinta­g när man tränar, och man får en överblick över den totala träningsmä­ngden så att man inte blir övertränad. Den kan också skicka meddelande­n till dina närmaste om du skulle köra omkull, och den kan fungera som ett cykellarm medan du sitter inne på kaféet och tar en välförtjän­t fika. Många av dessa funktioner, som du emellertid får räkna med att betala lite extra för, är dock rätt onödiga för många cyklister.

Förutom ett högt pris så är storleken ett problem. Många kommer helt enkelt att uppleva att den är för stor och även om den är många proffscykl­isters favorit, så ger den inget direkt snabbt intryck när den sitter framme på cykeln.

Garmin har tillverkat navigering­sprylar i 20 år och är helt överlägsna när det gäller att hjälpa personer att hitta rätt väg – och den stora skärmen gör också att det är ett nöje att navigera med hjälp av Edge 1030.

Det märks tydligt att Garmin har många års erfarenhet av att tillverka cykeldator­er. Menyerna är logiskt uppbggda och enkla att navigera i och hela handhavand­et är praktiskt – i synnerhet medan man cyklar och man t.ex. på nolltid kan växla mellan olika datafält.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden