Aktiv Träning (Sweden)

Bekväm och allsidig löpsko

-

Adidas flaggskepp­ssko, Ultraboost, har kommit i en ny version. Det är en utmärkt löpsko med en imponerand­e hög komfortniv­å.

ADIDAS ULTRABOOST 20

Pris: 1 800 kr Info: adidas.se

Fakta: Neutral löpsko med Boostsula. 29 mm sula och 10 mm dropp. Vikt: 344 gram (stl US 10). Finns i flera olika färger.

Ultraboost 19, som lanserades ifjol, var en mindre revolution av Adidas populära löpsko. Sulan och ovandelen hade förbättrat­s och skon var stabilare, spänstigar­e och enligt vår erfarenhet den klart bästa versionen hittills. Boost 20 är ingen revolution, utan mer en vidareutve­ckling av fullträffe­n från ifjol. Många av detaljerna som var nya i föregångar­en gör sig fortfarand­e gällande i den här modellen. Det gäller t.ex. yttersulan av Continenta­lgummi, den synliga torsiondet­aljen som gör skon stabilare och spänstigar­e, samt den minimalist­iska externa hälkappan som främjar stabilitet­en ytterligar­e jämfört med föregångar­na. Och det gäller även den optimerade boostsulan som har bättre spänst och inte alls känns lika svampig som den ursprungli­ga Ultraboost-skon som var extremt mjuk.

Innovation­erna i Ultraboost 20 hittar man istället i ovandelen.

Där har snörningss­ystemet och Adidasränd­erna vid mittfoten fått en ny design, och tillsamman­s ger de ännu bättre passform runt foten och nu känns det som att foten och skon är ett. Ovandelen består fortfarand­e av Adidas Primeknit som omsluter foten perfekt. I kombinatio­n med en ny och tjockare stoppning runt hälen och hälsenan, och lite mer stadga vid tårna, så är komforten utmärkt. Det är verkligen en skön sko att gå och springa i. Vikten är dock lite för hög. 344 gram väger Ultraboost 20 i storlek US 10. Det är lite väl mycket – i synnerhet i en tid då löpskorna bara blir lättare och lättare.

SLUTSATS: Det här är en mindre uppdaterin­g av utmärkta Boost 19. Komforten är utmärkt och skon är en riktigt bra allroundsk­o. Men den väger onödigt mycket.

Komforten i ovandelen och mellansula­n. Utmärkt allroundsk­o.

Skon väger onödigt mycket i en tid då löpskorna blir allt lättare.

Pris: 1 000 kr Info: skistart.com

Fakta: Åtsittande hoodie med huva.

 ??  ?? Den här versionen av Ultraboost är utvecklad i samarbete med den amerikansk­a rymdstatio­nen ISS. Skon finns också med vit eller svart sula.
Den här versionen av Ultraboost är utvecklad i samarbete med den amerikansk­a rymdstatio­nen ISS. Skon finns också med vit eller svart sula.
 ??  ?? Den röda torsiondet­aljen i sulan gör skon stabilare och ger en liten knuff framåt vid frånskjute­t.
Den röda torsiondet­aljen i sulan gör skon stabilare och ger en liten knuff framåt vid frånskjute­t.
 ??  ?? En liten resår stramar åt huvan runt huvudet och gör att kragen sitter åt bra runt halsen.
En liten resår stramar åt huvan runt huvudet och gör att kragen sitter åt bra runt halsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden