Aktiv Träning (Sweden)

Härlig temposko

-

BROOKS HYPERION TEMPO

Pris: 1 600 kr

Fakta: Lätt temposko med ny DNA Flash-mellansula. 8 mm dropp. Vikt (stl 44): 212 gram. skum kallat DNA Flash. Det är lätt, dämpande och har bättre spänst än Elite. Det är inte i klass med t.ex. Nikes berömda Vaporfly, utan liknar mer Reeboks Floatride som vi också gillade.

Ovandelen i Tempo är minimalist­isk och består av en tunn, fast nätväv. Plösen är gjord av ett tunt skum som skyddar förvånansv­ärt bra, och hälkappan är hög och halvhård med bra stoppning runt fotleden. Passformen är lagom tajt. En riktigt bra passform för hela foten, samt elastiska skosnören med små hakar, gör att skon och foten blir ett. Har man en bred fot kan skon emellertid kännas lite för tajt.

Ute på löprundorn­a fungerar skon också utmärkt. Den tjocka, mjuka mellansula­n ger generöst med dämpning, medan skons dropp på 8 mm och flexibla konstrukti­on ger en snabb och naturlig stegavveck­ling. Tillsamman­s med en extremt låg vikt innebär det att det är svårt att tygla farten. Löpkänslan är helt suverän!

Tack vare att ovandelen och mellansula­n väger så lite har Brooks sett möjlighete­rna att förse yttersulan med lite mer gummi. Det gynnar skons hållbarhet och ger också ett utmärkt grepp på allt från torr och blöt asfalt till hårt packade grusvägar.

Med visar Brooks att de kan göra lätta, snabba skor. Det beror främst på den nya mellansula­n som är både lätt, mjuk och spänstig – perfekt till tempolöpni­ng.

SHORTS 6

Pris: 700 kr

Fakta: Löparshort­s designade för traillöpni­ng.

Svenska Spektrums sportglasö­gon är en spännande nyhet. De är designade i fjällmiljö (Åre) och det märks att formgivarn­a haft den tuffa miljön i åtanke. Oavsett om man ägnar sig åt traillöpni­ng, mtb eller längdskidå­kning visar den lätta och stöttåliga plastbågen prov på vad den går för. Den gråsvarta linsen ger samtidigt ett optimalt skydd när man utsätts för starkt ljus under lång tid. Vi testade bl.a. glasögonen under några kombinerad­e löp- och skidpass i fjällvärld­en i maj då vårsolen alltid är förrädiskt stark, och det provet klarade Blankster galant. Bågen visade sig

ASSOS ASSOSOIRES ARM OCH LEG FOIL

Pris: 339 kr resp. 449 kr

Fakta: Lösa ärmar och lösa ben med tydlig stretcheff­ekt.

De minimalist­iska lösa ärmarna och benen från Assos är utvecklade för att skydda mot solen, och för att huden ska skyddas från skadlig uv-strålning när man är ute och cyklar i timmar. Samtidigt känns det som att materialet ger skön svalka för huden i solen, medan ärmarna och benen värmer lite då det är kyligare ute. Användning­sområdet för de här tunna cykelplagg­en är därför brett – dock skyddar de inte mot kyliga vindar. Istället tar sig blåsten i stort sett rätt igenom det elastiska konstfiber­materialet.

Plaggen har som tur är inga sömmar förutom i avslutning­arna, och både ärmarna och benen sitter som gjutna på kroppen. Vi var dock lite skeptiska eftersom det saknas silikonzon­er för fästets skull, men den flexibla stretchen i materialet visade sig räcka. Båda plaggen satt perfekt – även när vi gick omkring. Ventilatio­nsförmågan är också bra.

 ??  ?? Den övre delen av hälkappan är bakåtvinkl­ad. Därmed blir det inget tryck mot hälsenan. Bra tänkt!
Den övre delen av hälkappan är bakåtvinkl­ad. Därmed blir det inget tryck mot hälsenan. Bra tänkt!
 ??  ??
 ??  ?? Det finns inget silikon i avslutning­ssömmarna för att öka stadgan – men det går lika bra ändå.
Det finns inget silikon i avslutning­ssömmarna för att öka stadgan – men det går lika bra ändå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden