Aktiv Träning (Sweden)

LÄTTA VIKTER, MÅNGA REPS

-

Om du föredrar att träna med vikter eller i maskiner och vill lägga in lite styrketrän­ing som finisher, så är high rep-superset ett bra val. Då väljer du ut två styrkeövni­ngar och alternerar mellan dem utan att vila. Oftast väljer man övningar för två olika muskelgrup­per som i exemplet nedan. Du kan dock utföra två övningar med samma muskelgrup­p, t.ex. bröstpress med hantlar och kabel-flyes för att trötta ut en viss muskelgrup­p. Detta kräver dock som regel att du minskar vikten betydligt redan från det andra setet.

Oavsett vad du väljer bör tonvikten ligga på att ta så korta pauser som möjligt mellan de två övningarna och pressa fram några extra repetition­er för vissa muskelgrup­per så att de belastas maximalt. Om du i samband med det märker att pulsen stiger kraftigt så är det en ren bonus.

SUPERSET-FINISHER:

Välj två övningar som du vill kombinera, t.ex. bröstpress med hantlar och sittande rodd.

Välj rätt lätta vikter som gör att du orkar utföra ca 15–20 reps i varje set. Börja med ett set bröstpress med hantlar och fortsätt direkt till sittande rodd utan att vila. När du har gjort ett set av bägge så börjar du om igen. Utför 3–5 set av varje övning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden