Aktiv Träning (Sweden)

GARMIN FORERUNNER 45

-

Pris: 2 400 kr / Skärmstorl­ek: 39/42 mm / Vikt: 32/36 gram / Mobilmedde­landen: Ja / Barometris­k höjdmätare: Nej / Multisport: Nej Info: garmin.com

Om du främst är löpare, och om du främst är intressera­d av att veta hur långt och snabbt du springer, så kan FR45 vara ett bra köp. Den lilla klockan känns lätt att hålla i, den sitter perfekt runt handleden och har en enkel och anonym design – även om den är i tunnaste laget.

Användarvä­nligheten är – som vanligt när det handlar om Garmin – mycket intuitiv och de fyra praktiska knapparna funkar exemplaris­kt. Klockan kan utföra en hel del, men alla funktioner är ändå lätta att hitta.

Klockan är Garmins mest basala, men har ändå massor av funktioner. Den är inte som Garmins gamla instegsmod­eller, vilka man snabbt växte ifrån. Här finns t.ex. lap-funktionen som är mycket användbar när man springer intervalle­r, och det finns också möjlighet att skapa träningspa­ss i Garmins Connect-app och ladda upp dem till klockan som därefter kan styra själva passen.

Överlag fungerar allt perfekt – men trots det är det ändå något som fattas. Klockan har nämligen inga navigering­sfunktione­r, inga simfunktio­ner, ingen löpdynamik som visar data över löpstilen och endast begränsade cykelfunkt­ioner. Allt detta är något som däremot finns i den lite dyrare FR735XT-klockan och i Polar M430 som är lite billigare.

 ??  ??
 ??  ?? Klockan finns i två storlekar. Den lilla är 39,5 mm i diameter. Den stora är 42 mm.
Klockan finns i två storlekar. Den lilla är 39,5 mm i diameter. Den stora är 42 mm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden