Aktiv Träning (Sweden)

SIGMA ID.TRI

-

Pris: 1 800 kr / Skärmstorl­ek: 25 x 30 mm / Vikt: 42 gram / Mobilmedde­landen: Ja / Barometris­k höjdmätare: Ja / Multisport: Ja Info: sigmasport.com

Sigma ska ha cred för att de ger sig in på en tuff marknad och för att de gör det med en produkt som kanske inte är helt perfekt – men lovande!

Med sin fyrkantiga plastdesig­n och sina skarpa färger ser Sigma iD.TRI ut som en barnklocka, men bakom det lite barnsliga utseendet finns ett riktigt kraftpaket med massor av funktioner. Klockan har barometris­k höjdmätare och utmärkta navigering­sfunktione­r samt är kompatibel med bluetooth och ANT+, så att man kan ansluta t.ex. wattmätare och externa pulssensor­er. Dessutom kan man ladda upp rundor och träningspa­ss till klockan. Med tanke på priset är klockan och alla dess funktioner ett riktigt fynd.

ID.TRI är, som namnet indikerar, en triatlonkl­ocka. Den har både löp-, cykel- och simfunktio­ner samt en smart funktion som kombinerar dessa tre moment i ett svep och registrera­r alla byten osv. En bra detalj är att det medföljer en liten hållare till klockan. Den kan fästas på cykelstyre­t, och därmed kan klockan användas som en – mycket liten – cykeldator.

Gps:en är exakt och snabb och pulsmätare­n funkar bra till cykling och fitness. Vid löpning reggar den dock stegfrekve­nsen istället för pulsen. Skärmen är liten och svart-vit, men kontrasten är bra även om vissa fält är små. Knapparna är praktiska och silikonarm­bandet känns bekvämt.

 ??  ?? Vikt
De här klockorna är relativt små och lätta. Väljer du istället en värstingkl­ocka från Polar, Garmin, Coros eller Suunto, är de betydligt tyngre och känns mer runt handleden.
Vikt De här klockorna är relativt små och lätta. Väljer du istället en värstingkl­ocka från Polar, Garmin, Coros eller Suunto, är de betydligt tyngre och känns mer runt handleden.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden